adventistbanat.ro

Meniu

Ziua mondială a tinerilor – Zi de bine

3 aprilie 2018

Aliniindu-se demersului propus de Departamentul de Tineret de la nivel de Conferință Generală, tinerii din Conferința Banat, coordonați de pastorii și liderii lor, au derulat acțiuni interesante în patru locații, cu ocazia Zilei Mondiale a Tinerilor, datată în 2018 în 17 martie.

Iată câteva scurte rapoarte pe care le-am primit:

Ineu

La Ineu, circa 30 de tineri și liderii lor au vizitat trei case familiale de copii și adolescenți, precum și o secție de paliative și cinci familii nevoiașe. A fost o ocazie în care s-au acumulat multe emoții dar și motive de mulțumire. A urmat un serviciu divin care a reunit tinerii în una dintre bisericile din Ineu pentru o frumoasă părtășie și pentru relatarea impresiilor. Totul s-a finalizat cu o masă gustoasă și cu o serată. Mulțumind pentru susținere Departamentului de Tineret și ADRA Banat, dorim să Îl mărim pe Dumnezeu pentru un început de primăvară … de bine!

Marcel Țărmure, pastor

 

Hunedoara

Dimineaţa am început voioşi, împreună cu pastorii Demian Sorin şi Nistor Levis, cu două ore de închinare prin muzică şi Cuvânt. Plini de motivaţie cerească, după prânz am plecat „pe teren”. Părea că vremea ne va strica toate planurile. Când am ieşit din biserică ploua. Dar noi am avut credinţă. Şi Dumnezeu a oprit ploaia. Ba mai mult, ne-a dat şi soare. Exact cât timp aveam nevoie!

Cei aproximativ 50 de tineri şi 20 de membri adulţi am slujit oraşul cu alimente pentru familiile nevoiaşe, cu o clinică gratuită (consultaţii ORL, măsurători de glicemie, a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, a procentului de grăsime din organism, a indicelui de masă corporală), am vizitat căminul de bătrâni, respectiv în centrul oraşului am distribuit cărţi, pliante Sola Scriptura, baloane personalizate (împreună cu un zâmbet şi un cuvânt de bine), pe un fond de muzică creştină de calitate.

„Scopul a fost atins. Copiii noştri au făcut misiune fericiţi”, a declarat un părinte. „Ne-a plăcut!” „A fost superb!” „Mai vrem şi alte ocazii de acest gen!” – au declarat mai mulţi tineri.

Tinerii au avut părtăşie. Au lucrat pentru Dumnezeu. Au făcut fericiţi mulţi oameni. Soli Deo Gloria!

Mutnean Rezső-Károly, plantator biserică

 

Sebiș

Un număr de 30 de tineri din Archiș, Beliu, Sebiș și Nădălbești au vizitat Spitalul de Boli Cronice din Sebiș, slujind celor 40 de pacienți internați. Cu lacrimi de bucurie în ochi, aceștia din urmă au coborât din saloane pentru a primi câte un pachet consistent și pentru a asculta un program muzical de jumătate de oră. Ne-am despărțit cu invitația din partea lor de a reveni cât mai curând între ei!

În paralel, două echipaje auto s-au deplasat la cinci familii nevoiașe din Sebiș pentru a le duce și lor un strop de bine și bucurie sfântă.

Domnul să fie lăudat pentru această ocazie deosebită în care am putut să ne implicăm în viețile semenilor noștri!

Abel Iștoc, pastor

 

Arad 

Se pare că pe tinerii care au participat la “Zi de bine” nu a reușit să îi împiedice să se implice în proiectele de binefacere nici vremea nefavorabilă, nici comoditatea, nici alte preocupări în aparență mai importante și mai interesante, ci au venit, s-au implicat și s-a meritat.

Au venit aproximativ 70 de tineri împreună cu pastorii și părinții care s-au alăturat și i-au îndrumat. Ei s-au implicat cu trup și suflet! Unii au dus pachete de mâncare (o parte pregătite chiar de ei) la oamenii străzii. Alții au mers la o casă de copii cu dizabilități, unde le-au dus, pe langă o atenție pentru fiecare copil, și lucruri necesare pentru îngrijirea zilnică. În fine, un al treilea grup a slujit la un azil de bătrâni unde a fost dăruită, pe lângă obișnuitele pachețele, și literatură.

În toate aceste ocazii, tinerii au petrecut timp și au stat de vorbă cu cei vizitați. În fiecare caz, ei le-au dăruit ce au avut mai prețios: timpul, atenția, zâmbetele și lacrimile lor și dragostea Lui!

La final, la biserica Betel din Arad, în cadrul întâlnirii de împărtășire a experiențelor trăite, ne-am dat seama că în această zi de bine a tinerilor, aceștia nu doar au dăruit, ci au primit in schimb lucruri mai prețioase decât orice lucru material din lumea aceasta. Experiențele avute au fost povestite printre lacrimi și au sensibilizat profund pe cei care le-au ascultat.

Putem spune nu doar că a meritat, ci și că a fost cu adevărat o zi de bine pentru noi toți, iar pentru aceasta nu putem decât sa-I mulțumim lui Dumnezeu!

După o serată frumoasă în care tinerii s-au bucurat de prietenie și părtășie ne-am despărțit cu decizia de a face o zi de bine din fiecare zi.

Robert Demeter, pastor asistent

 

 

Etichete: , , , , ,