adventistbanat.ro

Meniu

Ziua mondială a tineretului: fii tu predica!

22 aprilie 2014

Sâmbătă. 15 martie 2014. Dimineața devreme. Sute de tineri se trezesc entuziaști. Urcă în mașini. Urcă în autocare. Se îndreaptă cu toții spre Deva. Le stă în față o ”Zi de bine!”

Așa începe frumoasa poveste a unei zile aparte! O zi așteptată de 365 de zile, mai exact de la debutul în urmă cu un an al acestui proiect al Conferinței Generale! Atunci, în Arad, Oradea și Timișoara, mulți tineri, adunați laolaltă pentru slujire, au fost încântați de ocazie și și-au dorit reeditarea momentului.

Așa se face că, peste un an, ne-am adunat, de această dată cu toții, la Deva, spre a fi de folos într-o zonă cu un potențial mai redus al adventismului. Cu mult peste 250 de tineri din Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara au început săptămâna de rugăciune a tineretului închinându-se împreună, rugându-se și slujind cetățenilor din Deva. S-au împărțit cărți, s-au distribuit fluturași promoționali Radio Vocea Speranței, Speranța TV, Sola Scriptura, s-au derulat sondaje prin care s-au promovat entitățile menționate mai sus, s-a măsurat gratuit tensiunea arterială a celor doritori, au fost oferite caserole cu o masă de prânz unui număr de familii nevoiașe indicate de Primăria Deva.

Servirea mesei împreună în curtea bisericii din Deva (mulțumim fraților și surorilor noastre din Deva!), încheierea întâlnirii la Castelul Corvinilor, slujirea propriu-zisă din Sabat – toate acestea au conturat o zi frumoasă, care a fost ”de bine” în primul rând pentru noi, cei implicați!

Ca să pătrundem mai bine în atmosfera zilei, am adunat impresii de la participanți . Iată câteva dintre ele:

”Proiectul “Zi de bine” desfășurat la Deva a fost o experiență minunată pentru mine! Cea mai mare bucurie ar fi ca Duhul Sfânt să sensibilizeze măcar o persoană dintre cele care au primit o carte de la mine!” (Beni Anghel, Reșița, Caraș Severin)

,,Am fost uimit de mobilizarea tinerilor din Conferinţa Banat pentru un astfel de eveniment misionar. A fost cel mai deosebit eveniment la care am participat eu până acum!” (Ruben Dan, Gătaia, Timiș)

”Am avut ocazia să ne întâlnim tineri din întreaga Conferință spre a ne uni talanții în lucrare misionară. Am avut experiențe frumoase împărțind cărți și am petrecut un timp minunat în compania prietenilor și liderilor noștri.” (Sindy Negru, Arad, Arad) ”Am avut parte de experienţe frumoase şi de părtăşie cu ceilalţi tineri. A fost o ocazie în care am putut face bine oamenilor şi le-am putut oferi o mică bucurie. Dumnezeu a cerut semănători iar noi am răspuns chemării! Sperăm că sămânța a găsit şi pământ bun în care să aducă rod!” (Petyo Maria Herieta, Măderat, Arad) ”A fost o zi frumoasă, însorită, o zi în care zâmbetul și disponibilitatea de a sluji Lui Dumnezeu au fost la înălțime. Am asistat cu toții la o situație deosebită, aceea că sala de cult a bisericii din Deva a devenit neîncăpătoare pentru tinerii din toate colțurile conferinței, tineri care au fost dispuși să renunțe la confortul lor pentru a oferi un zâmbet locuitorilor orașului Deva.” (Camelia Andra, Ohaba de sub piatră, Hunedoara)

“A fost, într-adevăr, o zi binecuvântată din plin atât pentru cei care au slujit cât și pentru cei care au fost slujiți. Cei mici au fost foarte entuziasmați că au avut și ei posibilitatea de a-și aduce aportul la reușita acestei zile.” (Ionela Fodor, Deva, Hunedoara)

”Mi-a plăcut acţiunea din Deva: întotdeauna m-au pasionat asemenea acţiuni, la care am participat cu plăcere de multe ori! Mă bucur să ştiu că prin ceea ce am făcut noi, tinerii, am lărgit hotarele Împărăţiei lui Dumnezeu.” (Adelina Gheorghiță, Igneşti, Arad)

”Am participat cu drag la proiect! Am întâlnit oameni calzi, amabili, deschiși, dar și câțiva indiferenți. Pentru mine această ”Zi de bine” a fost o binecuvântare și o bucurie pentru că, împreună cu alți tineri, am făcut ceva frumos pentru Domnul și ceva bun pentru semenii noștri.” (Laurențiu Vasilache, Cermei, Arad)

”La “Zi de bine” am întâlnit o armată de tineri gata de luptă. A fost o experiență unică și s-au desfășurat activități relevante.” (Loredana Rotariu, Timișoara, Timiș) ”Ceea ce m-a impresionat la evenimentul “Zi de bine” de la Deva, a fost numărul mare de tineri participanți, dar și deschiderea pe care au manifestat-o oamenii la sondajul de opinie realizat de noi. Rămân cu un sentiment de mulțumire și cu dorința de implicare pe viitor în astfel de activități care au un efect benefic asupra oamenilor, dar nu în ultimul rând, asupra noastră a tinerilor”. (Laurențiu Szabo, Bethausen, Timiș)

În încheiere exprimăm recunoștință față de Bunul nostru Dumnezeu, pentru ocaziile de har și creștere pe care ni le oferă! Mulțumim colaboratorilor pentru implicare și sprijin, în special departamentelor Lucrare Personală și Relații Publice. Le mulțumim tinerilor din Conferință pentru disponibilitatea de a se implica în aceste proiecte de slujire! Suntem, de asemenea recunoscători frățietății din Deva și pastorului Sorin Demian care ne-au oferit ospitalitate și teren pentru practică. Un cuvânt special de apreciere îndreptăm spre pastorii de tineret și spre liderii diferitelor zone, pentru mobilizarea tinerilor și participarea alături de ei la proiect. Nu-l uităm, desigur, pe pastorul Dragoș Mușat, creierul și inima proiectului de la Deva … Mulțumiri tuturor!

Până peste un an, la un alt proiect frumos prin harul Domnului, putem să ne bucurăm mereu de ”zile de bine” alegând să rămânem aproape de Domnul și fiind disponibili slujirii în Cauza Sa!

Vă dorim zi de zi, prin alegeri înțelepte, câte o ZI DE BINE!

Fotografii de la eveniment găsiți pe Facebook la Tineret Adventist Banat!

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.