adventistbanat.ro

Meniu

„Zi de bine”

11 mai 2016

Arad 

Sabatul misiunii pentru tineret din 19 martie, în cadrul proiectului „Zi de bine”, a adunat laolaltă în jur de 80 de tineri din districtul misionar Arad I pentru a desfășura mai multe acțiuni pentru semenii din municipiul Arad. După un timp de devoțiune petrecut la Biserica Agape din Aradul Nou și după organizarea pe echipe, tinerii au mers pe teren în întâmpinarea nevoilor semenilor lor.
Două dintre echipe au vizitat Casa de bătrâni de pe Calea Bodrogului și Casa de copii cu nevoi speciale din zona Subcetate, unde au oferit câte un pachețel și au adus o rază de bucurie și speranță acestora. La trei corturi amplasate în zone diferite ale orașului s-au oferit măsurători medicale gratuite și cărți de sănătate. Alte echipe au activat la patru standuri unde s-a urmărit sensibilizarea trecătorilor pentru spiritualitate și adevăratele valori prin intermediul chipului din Daniel 2, a Cortului Întâlnirii, a poștei mobile pentru suflet și a scării valorilor. În fiecare locație din oraș s-au împărțit pliante Sola Scriptura, calendare de buzunar cu mesaje speciale și alte materiale.

După cele câteva ore petrecute pe teren și după servirea mesei de prânz, a urmat o întâlnire de părtășie în care tineri din fiecare echipă au relatat experiențele avute și impresiile cu care au rămas.

Mulțumiri celor care s-au implicat prin participare, organizare și susținere.

 

Timișoara

Într-o zi care părea călduroasă, dar în realitate a fost destul de răcoroasă și cu un vânt tăios, zgribuliți, tinerii din județul Timiș în frunte cu studenții de la AMiCUS Timișoara s-au întâlnit la biserica Betania să strângă un pachet de curaj și binecuvântări din partea fraților pentru a porni în misiune. Biserica a fost plină de tineri, și nu numai, care au așteptat cu nerăbdare această zi care în fiecare an le-a oferit o satisfacție deosebită.

În această zi de bine centrul Timișoarei a fost plin de diferite stații și activități menite să înfrumusețeze ziua trecătorilor.  Astfel, Poștă Zi de Bine a fost un proiect care a avut ca scop răspândirea unei vorbe bune celor dragi sau autorităților locale printr-o felicitare făcută de noi. Doritorii puteau scrie pe felicitarea primită un mesaj pentru o persoană dragă, pe care noi am trimis-o ulterior destinatarului. 9. tmPe Bulevardul Valorilor trecătorii au avut ocazia să cunoască oameni cu influență din istorie sau chiar contemporani care, prin munca lor de calitate, au ajutat la dezvoltarea omenirii, dar, în acelas timp, au păstrat înalte valori morale. În Piața Operei un băiat necăjit și-a tot pierdut portofelul din 10 în 10 minute… iar cei care l-au înapoiat au primit un Permis de Politețe ca amintire a nobleții care vine prin ajutorarea semenilor. Copilașii internați la Spitalul de Copii și cei de la Leagănul de copii au avut parte de activități interactive, povestioare, cântecele, dragoste și zâmbete în această zi specială.

În concluzie, împreună ne-am simțit mai aproape de Dumnezeu prin faptul că am petrecut un Sabat așa cum și Isus obișnuia, ajutându-i pe alții!

Moldova Nouă

Orașul Moldova Nouă a fost împânzit de peste 50 de persoane care s-au implicat în proiectul bisericii mondiale pe 19 martie 2016. 16. zi de bine cs2Am avut trei standuri multifuncționale amplasate în locuri circulate din oraș și 14 echipe de câte două-trei persoane care au lucrat în oraș din ușă în ușă. Au fost împărțite peste 1000 de cărți cu diferite titluri, s-au făcut diferite teste pentru evaluarea sănătății, oamenii s-au înscris la cursurile Sola Scriptura și am avut posibilitatea să discutăm cu locuitorii orașului. Am fost onorați de prezența pastorului Mihai Maur, președintele conferinței, care ne-a ajutat să înțelegem importanța lucrării și perspectivele ei. Mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea frumoasă și tuturor celor care s-au implicat în această acțiune de semănat. Dumnezeu să binecuvânteze lucrarea și lucrătorii.

Oradea

19 martie  a fost o zi specială pentru tinerii adventiști din întreg județul Bihor. La chemarea marelui Păstor, au ieșit din confortul Bisericii de acasă și au plecat în căutarea celui sărman, nenorocit și descurajat. L-au găsit la adăpostul de noapte din Oradea, unde au oferit hrană celor flămânzi, la Spitalul Clinic Municipal, secția de Oncologie, unde copiilor bolnavi de cancer le-au fost readuse zâmbetele pierdute prin cele peste 120 de pachete cu fructe, dulciuri, cărți de colorat și reviste pentru copii.Oradea

L-au găsit în parcuri, mall-uri și pe stradă și i-au adus din nou speranța prin fluturașii cu gânduri pline de optimism și încurajare care au fost oferiți. L-au găsit la Centrul social pentru copii instituționalizați unde au „cercetat” nevoile acestora, iar cu ocazia sărbătorilor de Paște, se vor întoarce să le ofere îmbrăcăminte, încălțăminte și solidaritate.

Tinerii noștri au oferit și un mic concert de muzică sacră orădenilor aflați în binecunoscuta Biserică cu Lună.

La sfârșit au plecat acasă mai binecuvântați pentru că „cel ce udă pe alții va fi udat și el” (Prov. 11:25). Dumnezeu să fie lăudat pentru tot!

 

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.