adventistbanat.ro

Meniu

”Zi de bine” – Ziua mondială a tinerilor adventiști

11 aprilie 2013

Pe 16 martie 2013, prin Departamentul de Tineret, Conferinţa Generală a propus să avem în toată lumea Ziua ieşirii dintre zidurile Bisericii, ocazie cu care să ne dedicăm slujirii efective a celor din jurul nostru. În acest context, la nivelul Conferinţei Banat s-a decis organizarea unei acţiuni de anvergură în Timișoara, Oradea și Arad, care să răspundă totodată şi nevoilor spirituale identificate şi concretizate în deja cunoscutul proiect de „Misiune în marile oraşe”.

Timișoara

În dimineața zilei de 16 Martie, peste 60 de tineri din județul Timiș s-au alăturat în slujire celor opt milioane de tineri adventiști din întreaga lume, cu ocazia Zilei Mondiale a Tinerilor Adventiști. Locul de întâlnire a fost Biserica Adventistă Betania din Timișoara unde a avut loc un moment devoțional în care pastori și lideri de tineret din județ au adresat mesaje de încurajare și au îndemnat pe cei prezenți la implicare misionară. Masa de părtășie care a urmat ospățului spiritual, a avut menirea de a lega noi relații si prietenii între tinerii din județul nostru. Apoi, înarmați cu 3500 de cărți, tinerii au luat cu asalt Complexul Studențesc pentru a duce mesajul Evangheliei între studenți. În perechi sau în echipe de câte patru persoane, tinerii si câțiva copii alături de părinții lor, timp de trei ore, au distribuit ”cartea anului”, Destinul Planetei, în cartierul studenților. Bucuria slujirii și entuziasmul participării la un eveniment atât de important al Bisericii, au fost împărtășite în momentele de închinare din după-amiaza acelei zile în cadrul servciului divin desfășurat în biserică. Rapoartele frumoase și experiențele încurajatoare au adus bucurie tuturor participanților prezenți la închinare. Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să facă să rodească ceea ce ei au semănat!

Ovidiu Pescar, Timișoara I ”Maranatha”

Oradea

În data de 16 martie de Ziua Mondială a Tineretului Adventist, în Oradea s-au împărțit 3500 de exemplare ale ediției restrânse a cărtii Tragedia Veacurilor, Destinul Planetei. La această acțiune au participat tineri din toate bisericile adventiste din județul Bihor. Aceștia au pornit în misiune în grupuri formate din câte 2 – 4 persoane.

Dimineața s-a optat pentru o zonă mai complexă din Oradea în vederea împărțirii de cărți, dar și de pliante Sola Scriptura, Speranța TV, Radio Vocea Speranței și ale clubului de sănătate Profactum, nou deschis. După-amiaza, într-un alt cartier, au fost împărțite, de asemenea, atât cărți, cât și pliante, iar cu ajutorul hărților prestabilite am putut acoperi foarte bine zonele alese pentru distribuire.

Fie ca Domnul să lucreze la conștiința fiecărei persoane care va deschide cartea și la deciziile care vor urma după parcurgerea pliantelor!

 Mirela Urdea, Oradea A ”Maranatha”

Arad

Proiectul arădean a purtat denumirea „DESTINUL PLANETEI – DESTINUL TĂU” şi a însemnat distribuirea unui număr de aproximativ 5500 de exemplare ale cărţii omonime în toată zona de sud a oraşului Arad, situată dincolo de cursul râului Mureş, cuprinzând cartierele Subcetate, Aradul Nou și Sânnicolau Mic. Am vizat practic fiecare gospodărie, apartament sau familie din cele opt subzone delimitate. Acțiunea a avut parte de o mobilizare şi participare de excepţie din partea unor grupe de tineri şi misionari din cuprinsul întregului judeţ Arad, sub coordonarea pastorilor din districtele respective.

Dacă organizatorii se așteptau la un număr de participanți puțin peste 200, în momentul pornirii pe teren efectivul s-a dovedit a fi dublu, circa 400 de participanți, ceea ce a și dus la o desfăşurare mult mai scurtă a acţiunii propriu-zise pe teren după o motivare pe măsură realizată de pastorul Mihai Maur, preşedintele Conferinţei Banat.

După masa servită în curtea bisericii „Agape”, în capela bisericii s-au depănat câteva experienţe proaspete de pe teren, împletindu-le cu cântece tinereşti, și cu debutul Săptămânii de rugăciune a tinerilor, marcată de prezența pastorului Narcis Ardelean, directorul de tineret al conferinței.

Urmează găsirea modalităţilor concrete de continuare a activităţii misionare în funcţie de rezultatele din teren, care să fructifice fiecare interes apărut sau obţinut în urma desfăşurării acestui proiect. Se dorește ca după o întâlnire generală, doritorii să aibă ocazia să afle mai multe din „tainele” Scripturii în seminariile „Destinul tău sub zodia veşniciei” şi „Momente cruciale în istoria creştinismului” conduse de pastorii Gabriel Dragoș și Emil Dulgheru.

Emil Dulgheru, pastor

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.