adventistbanat.ro

Meniu

Tabăra exploratorilor “Semper fidelis”

11 septembrie 2016

Mihaela Zaha, coordonator licu&explo Bihor

Viața și activitatea personajului biblic Daniel a dat numele taberei exploratorilor de anul acesta: Semper fidelis (Totdeauna credincios). Aproximativ 250 de exploratori, voluntari și instructori, s-au bucurat de un timp frumos și activități diverse. Analizând caracterul lui Daniel, am descoperit următoarele trăsături, transpuse de noi, în tabăra de la Nadăș:

  • Prietenie și muncă în echipă – alături de conducătorii departamentului de tineret, am avut și invitați speciali: pastorii Florin Orodan (a coordonat și realizat stâlpul multidirecțional: indicatoare cu localitățile exploratorilor aflați în tabără), Cristian Toma (a organizat orchestra instrumentală, de clopoței și blockflute), Benjamin Stan – director asistent național ( devoționale și specializarea geocaching) și, desigur, mult îndrăgitul prieten al exploratorilor, americanul Gary Johnson.
  • Închinare și devoțiune – momentele spirituale au fost pregătite de Narcis Ardelean, directorul de Tineret, urmate de aplicarea lor pe grupe. Ca și Daniel, de trei ori pe zi, toată suflarea taberei înceta activitatea și din locul în care se aflau, individual sau pe grupe, se rugau
  • Știință și pricepere” – au fost susținute 20 de specializări și îndemânările: confecționarea de inele pentru cravată, din lemn (Natanael J.) sau din sfoară (Ciprian T.), fundițe și papioane (Otilia A.), cutiuțe (Sarah A.), string art (Ramona A.), cuiere din lemn (Ionel I.).
  • Înțelepciune – versetele biblice de memorat, concursul de cultură generală (Mihaela Z.), mult disputatul concurs Ce spun exploratorii? (Ciprian T. & Ovidiu P.), seminarul pentru adolescenți din sabat după-amiază (Narcis A.)
  • Destoinicie – Olimpiada exploratorilor (Ciprian A.), Exploratorii au talent (Ramona A.& Ciprian A.), deliciosul concurs Explo-chef (Otilia A.& Ciprian T.), dar și ineditele poze hazlii și teatrul de păpuși (Karoly Mutnean).
  • Alimentație sănătoasă – complimente și mulțumiri bucătăresei Maria Brândușe, dar și ajutoarelor și voluntarilor pentru munca depusă!

De neuitat sunt și scenetele de la Oshkosh, pădurea cu povești, și de ce nu, Coordonatorii au talent!  Emoționant a fost momentul investirii și al avansării în grad pentru mai mulți instructori; sublimă a fost decizia unui număr însemnat de exploratori de a ieși în față pentru Dumnezeu, căruia să-I slujim necurmat!

Să rămânem la decizia bună pe care am luat-o:

“Când îmi este bine, dar și când mi-e greu/ Mă încred în Tine, Dumnezeul meu!

 Semper fidelis e motto-ul meu/ Credincios lui Dumnezeu!”

 

Etichete: , ,