adventistbanat.ro

Meniu

Tabăra explo Ilie

19 septembrie 2012

O bucătărie nouă. Locuri noi de campare. Doar 50 de locuri de cazare în interior. Dana. Licurici cu bagaje pregătite de plecare. Asta au găsit în 29 iulie exploratorii veniț la Nadăș pentru tabăra explo. Și începutul unei săptămâni de neuitat!

Ilie a fost mentorul nostru în această tabără. În fiecare zi am avut câte ceva de învățat de la el la devoționalele de dimineață și de seară. Am înțeles că există doar două căi și am fost provocați să o alegem pe aceea pe care a ales-o și Ilie.

Și în acest an am avut parte de vizita lui Gary Johnson, un explorator veteran din Conferința Georgia-Cumberland, Diviziunea Nord Americană. Anul acesta a stat toată tabăra împreună cu noi. Ne-a încântat prin poveștile spuse la focul de tabăra, ne-a educat prin specializări ca “Fluturi și molii”, “Urme de animale” și “Roci și minerale” și ne-a uimit prin rezistența de care a dat dovadă la cros și în drumeție.

O parte importantă a taberelor explo sunt specializările. Anul acesta fiecare a putut alege dintre 15 specializări, una mai interesantă ca alta.: arbori, cusături, fotbal, stele, conduită creștină, îngrijirea casei, îngrijirea rufelor, string-art, orientare, viața în tabără, noduri, dacii, tehnici elementare de salvare, fluturi, urme de animale și roci și minerale.

Între devoționale, specializări și focuri de tabără, voia buna a fost la ea acasă la Nadăș. Crosul (aflat la ediția a II-a), campionatele de fotbal sau volei, carturile, catapultele cu apă, tiroliana sunt câteva din activitățiile gustate de participanți.

Sabatul a avut un farmec aparte pentru ca Narcisa și Lăcrămioara au ales să-și predea viața Domnului chiar acolo, în pârâul de la Nadăș. Vă mulțumim că ne-ați oferit bucuria de a vă fi alături în acele clipe! >:D<

Am mai avut parte și de un marș frumos pregătit de exploratorii din Apateu și Șepreuș, exploshop, multă lubeniță și niște bucătărese de nota 10! O parte din experiența de la Nadăș a fost filmată de o echipă de la Speranța TV și poate fi urmărită în ultima duminică din septembrie la emisiunea “Exploratorii”.

Mulțumim fratelui Narcis Ardelean, Directorul de Tineret al Conferinței Banat și fratelui Ionel Indricău, administratorul Nadășului pentru această tabără minunată!

280 de exploratori și instructori au fost prezenți anul acesta. Anul viitor tu poți fi al 281-lea. Te așteptăm!

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.