adventistbanat.ro

Meniu

Tabăra de licurici „Semper Fidelis”

11 iulie 2016

În prima săptămână de vacanță, timp de patru zile, licuricii din Conferința Banat împreună cu părinții și instructorii lor și-au dat întâlnire la centrul de tineret de la Nadăș în mult-așteptata tabără anuală.

Miercuri a fost timp doar de deschiderea oficială și o scurtă acomodare cu ceea ce înseamnă o seară în jurul focului, dar zilele de joi și vineri au fost pline de activități adaptate atât copiilor cât și părinților. Astfel, după înviorare și devoțional, părinții au participat la un seminar prezentat de psihologul Stela Manda, în timp ce copiii au fost implicați de conducătorii taberei în activități specifice vârstei lor. Au urmat programe comune părinți-copii și pe grupe. Deosebit de gustate au fost sesiunile de tiroliană, fussbal și… shopping (când au putut să-și cheltuiască exploleii câștigați pentru prezența la înviorare sau alte activități). Seminarii au fost și seara, fiind urmate de cină și programul divers din jurul focului.

Tema spirituală a taberei a fost credincioșia profetului Daniel și a prietenilor lui, ilustrată prin scenetele prezentate în fiecare zi, prin Pădurea cu povești de  vineri seara și traseul spiritual de sâmbătă după-amiază.

O parte inedită a Sabatului a fost corul părinților, care a susținut partea muzicală a programului de sâmbătă dimineață.

Putem spune că cei care au plecat spre casele lor duminică au făcut-o cu dorința și hotărârea să fie credincioși lui Dumnezeu asemenea lui Daniel „când îmi este bine dar și când mi-e greu”.

Etichete: , , ,