adventistbanat.ro

Meniu

Sfințirea bisericii din Apateu

11 septembrie 2016

Istoria adventismului în localitatea  Apateu  (judetul Arad) a început să se scrie după anul 1925, când, după un accident nefericit, o familie doritoare de a transmite vestea bună a revenirii lui Isus se mută în localitate. Primul botez a fost de 12 persoane (șase familii), in 1928, apoi numărul credincioșilor s-a mărit. La început s-au adunat în case, dar în 1929 s-a construit biserica ce a găzduit timp de decenii numărul crescând de adventiști din Apateu. De câtva timp, a apărut visul care a devenit realitate pe 20 august, când la Apateu a fost inaugurată o biserică de excepție, unică prin arhitectura ei. Lucrarea n-a fost ușoară, dar a primit sprijinul apatenilor din străinătate și implicarea specială a unor membri de acasă.

La sfințirea noului locaș de închinare s-au adunat mulți oaspeți de pretutindeni, printre ei pastorul Mario Brito, președintele Diviziunii Inter- Europene, pastorul Ștefan Tomoiagă, președintele bisericii adventiste din România, întreg comitetul Conferinței Banat, senatorul Mihai Fifor, deputatul Gheorghe Căprar, primarul din Apateu, Aurel Bondor, și cel din Sintea Mare.

Programul muzical a fost realizat de corul, fanfara, grupurile de adulți și de copii din Apateu. Mesajul spiritual a fost prezentat de pastorul Mario Brito, rugăciunea de binecuvântare a noii Case de Rugaciune a fost rostită de pastorul Ștefan Tomoiagă, programul fiind condus de pastorul Mihai Maur.

Dorim ca Dumnezeu să binecuvânteze această biserică și să împlinească și dorința fraților ca această nouă clădire să fie umplută cât mai repede cu noi membri!

Pastor Ioan Tolan

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.