adventistbanat.ro

Meniu

Sfârșit de drum – Dumitru Roșca

1 august 2018

Dumitru Roșca a fost primul născut dintre cei opt copii ai lui Dumitru și ai Linei/Cătălinei Roșca din Jabenița, județul Mureș, acolo unde a făcut și prima parte a instruirii școlare, cu bune rezultate, continuată prin programul construit la Stupini.

A absolvit Institutul în 1941, în plin război și a lucrat inițial în colportaj, apoi pastor ajutor la Bistrița,Reghin,Dej până în 1946 când s-a căsătorit cu Elena Toma din Baia Mare. Împreună s-au mutat la Bistrița apoi la Teaca unde s-a născutMarius, la Șimleu unde s-au născut BeniaminșiFelician. Între timp, la 9 octombrie 1948 a fost hirotonit ca pastor adventist.

Au urmat districtele Vișeu, Reghin și, în final. Oradea, unde a lucrat inițial în districtul Oradea A, apoi Salonta, Oradea B, Șepreuș șia girat până la 70 de ani. A inițiat construcția unor Case de Rugăciune în Sălaj, Maramureș sau refacerea altora în Mureș și Bihor. A fost foarte activ în lucrarea cu tineretul, în cea muzicală, pentru care a scris programe șiun mare număr de poezii pentru ocazii. A predicat simplu și clar, asa cum spunea cineva, Evanghelia.

Marea pasiune a lui a fost să conducă la decizie pentru botez mai mult de 1500 de persoane. Familia lui a fost biserica. A lipsit enorm de acasă fiind mereu „în lucrare”. Și-a purtat copiii prin districte, în vizite, a cheltuit puțin pentru confort, destul pentru educația copiilor și spre final și pentru condițiilede viață. 

Un vizionar și poet, naiv și uneori prea hotărât, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ce a făcut prin el pentru noi și Biserica Sa!

pastor pensionar, Beniamin Roșca

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.