adventistbanat.ro

Meniu

Sabat de consacrare pentru Misiunea în marile orașe

14 iunie 2012

Timișoara

În sabatul din 5 mai a.c. dimineața, toată suflarea adventistă din Timișoara s-a strâns la Biserica Adventistă ”Betania”, pentru un program special de consacrare. În fața noastră stă provocarea mondială a bisericii ”Misiune în marile orașe”. În ton cu acest semnal general, pastorii și comitetele celor patru biserici adventiste din Timișoara au gândit un program și o strategie misionară pentru următoarea perioadă de timp, 2012 – 2015. În sabatul acesta s-a lansat proiectul de misiune pentru toti membrii bisericii din Timișoara. Pastorul Marius Morar a chemat biserica la consacrare și rugăciune, pastorul Vasile Burleanu a chemat biserica la studiul Cuvântului lui Dumnezeu, pastorul Teofil Brînzan a făcut o incursiune în istoria adventismului din Timișoara și a pus în fața celor prezenți provocarea care ne așteaptă, bazați fiind pe Biblie, pe Spiritul profetic și așteptările lumii din jur. Pastorul Pavel Memete a prezentat cateva direcții de misiune în care am dori să lucrăm uniți și sub călăuzirea Duhului Sfânt. Cuvântul Scripturii a fost prezentat de pastorul Teodor Huțanu, președintele Uniunii Române, apoi asistența a fost condusă la rugăciune. Câte un prezbiter din fiecare biserică locală, din partea conferinței și din partea uniunii, au înălțat rugăciuni spre Dumnezeu pentru mulțumire, iertare, cereri, ca Cerul să coboare pe pământ pentru o lucrare care depășește puterile și înțelepciunea noastră.

Arad

În sabatul din 5 Mai, bisericile din orașul Arad (Salem, Micălaca, Betel și Agape) s-au întâlnit cu scopul de a se consacra pentru lucrarea în orașul lor în cadrul proiectului „Misiunea în marile orașe”. După mesajul spiritual prezentat de președintele Conferinței Banat, Mihai Maur, au fost prezentate principalele proiecte misionare pentru orașul Arad. Fiecare biserică din Arad, prin pastorul local, a făcut cunoscut proiectele si planurile prin care Evanghelia Impărăției să poată ajunge la cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, într-un mod cât mai clar.

Dumnezeu să binecuvinteze aceste proiecte și să le ducă la îndeplinire după voia Sa prin fiecare credincios care locuiește în orașul Arad.

Oradea

În Sabatul din 5 mai, bisericile din Oradea au organizat un serviciu religios comun ca un simbol al unităţii şi al cooperării la care ne cheamă Hristos pentru îndeplinirea marii trimiteri din Matei 28. Cele două biserici, maghiară şi română, şi-au propus o ţintă comună în cadrul proiectului de evanghelizare a marilor oraşe, şi anume, ca până în anul 2015 sa câștige suficiente suflete pentru Hristos pentru a justifica construcţia unei noi biserici în Oradea.

Accentele principale s-au pus pe spiritualitatea personală, instruirea şi pregătirea bisericii şi acțiunile de semănat şi secerat. Conştienţi că această ţintă reprezintă un mers împotriva curentului (secularismului tot mai accentuat şi îmbătrânirii bisericii) cei prezenţi au cerut putere de sus pentru o lucrare ce nu se poate face nici prin putere, nici prin tărie ci prin Duhul Domnului.

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.