adventistbanat.ro

Meniu

Program departament Slujirea Copiilor

20 mai 2019

În perioada 17 – 19 mai, departamentul Slujirea Copiilor a derulat o serie de programe interesante, beneficiind de vizita unor lideri la nivel înalt pe teritoriul Conferinței Banat.

Astfel, vineri seara, în 17 mai, sora Linda Mei Koh, director al departamentului Slujirea Copiilor la nivelul Conferinței Generale a vizitat biserica din Cuvin, slujind celor prezenți. În aceeași seară, credincioșii bisericii din Macea au fost vizitați și slujiți de sora Elsa Cozzi, director al aceluiași departament la nivelul Diviziei Inter Europene a Bisericii Adventiste.

Sâmbătă dimineața, în 18 mai, cele două surori au prezentat seminare de motivare și instruire liderilor adunați din diferite zone ale conferinței. Programul a fost găzduit de biserica ”Salem” din Arad. Tot aici, după amiaza, a avut loc un festival al copiilor, când, spre bucuria vizitatoarelor noastre, copiii frumoși și talentați din Conferința Banat au recitat, au predicat sau au cântat, închegând un program simplu dar frumos spre slava lui Dumnezeu.

Duminică, 19 mai, tot la Arad, a avut loc întâlnirea anuală de primăvară a pastorilor și slujbașilor din Conferința Banat, axată tematic tot pe nevoia slujirii copiilor din bisericile noastre, cele două invitate fiind lectorii care au prezentat seminare în atenția celor prezenți.

Departamentul Slujirea Copiilor, înființat în anul 1995, există pentru a-și aduce aportul la dezvoltarea credinței copiilor cu vârsta de până în 14 ani, conducându-i pe acești copii la integrarea în biserică. Departamentul Slujirea Copiilor caută să ofere o slujire pe mai multe planuri pentru a-i conduce pe copii la Isus și a-i educa în umblarea zi de zi cu El. Programele departamentale vor avea în centru ideea de har și vor fi orientate spre slujire și dezvoltarea capacităților celor mici. Colaborarea cu alte departamente care vizează obiective similare este de dorit!

Dacă aveți copii în bisericile dumneavoastră și doriți să fiți ajutați (motivați … instruiți …) să îi slujiți, atât Teofil Brînzan (director asociat) cât și Narcis Ardelean (director departament), vă stăm la dispoziție! Cu atât mai mult cât nu sunt numeroase bisericile locale în care, prin departamentul de tineret, se pot organiza grupe de licurici și exploratori, programele departamentului Slujirea Copiilor sunt necesare și utile! Așadar, contactați-ne!

”Copiii de opt, zece sau doisprezece ani sunt destul de mari pentru a li se prezenta subiectul religiei personale. … Dacă sunt instruiți în mod cuvenit, copiii foarte mici pot să aibă perspective corecte cu privire la starea lor de păcătoșenie și cu privire la calea mântuirii prin Hristos”.(E. White. Mărturii, vol. 1, p. 400)

 

Pastor Narcis Ardelean

Director departament Slujirea Copiilor

Etichete: , , , , ,