adventistbanat.ro

Meniu

Pastor valdenz – Timișoara

20 noiembrie 2012

Proiectul ”Pastor Valdenz” de la Timișoara s-a desfășurat în perioada 22 octombrie – 1 noiembrie 2012. Au participat 38 de persoane: 17 pastori și 21 colportori și misionari. Activitatea s-a desfășurat în diferite instituții publice, 7 școli (135 de clase, însumând aproximativ 3.300 de elevi), firme mari sau mici, din casă în casă, la cele patru standuri din oraș. S-au efectuat teste medicale, seminarii de educație și sănatate, s-au vândut cărți de sănătate, educație, familie și spirituale, în valoare de 25.000 lei. La școli s-au dat peste 1.000 de cărți Gândește cutezător, Mâini înzestrate, Fii inteligent și Prietenii sistemului imunitar. Într-o lume care pășește spre secularizare Evanghelia este înca relevantă și poate deschide apetitul spre un stil de viață mai bun și spre valori morale nepieritoare. Lucrul împreună, experiențele împărtășite, devoționalele susținute de colegii pastori, părtășia creată, ne-au adus o părticică din atmosfera camerei de sus. Mărturiile exprimate mai jos reliefează evenimentul care ne-a marcat în cele 10 zile la Timișoara.

 ”Un proiect exceptional, simplu, puțin costisitor și eficient, prin care mii de timișoreni au făcut cunoștință cu principii pentru o sănătate mai bună, o educatie corectă, o familie armonioasă și o religie biblică” (Ionel Soponariu, trezorier)

”Această nouă oportunitate de a veni în legătură cu oamenii din diferite instituții, pe stradă și în căminele lor, mi-a reînviorat spiritul misionar” (Ioan Stinghe, director Școala de sabat și Lucrare Personală)

”Standurile de sănătate sunt o oportunitate bună de a sluji nevoilor reale ale oamenilor, mai ales a celor nevoiași, și o ocazie de a interacționa cu ei. Cred că Evanghelia a ajuns astfel mai aproape de timișoreni” (Beniamin Zeiler, pastor)

”Proiectul Pastor valdenz la care am participat în calitate de „ucenic” alături de colportori cu experiență mi-a dat posibilitatea să-i întâlnesc pe oameni și să comunic cu ei într-un alt context decât cel pe care ți-l oferă biserica. În felul acesta am dobândit o experiență pe care nu o poți avea doar prin predicare” (Marius Morar, pastor)

”Câteva zile petrecute în compania colportorilor pot însemna foarte mult în înțelegerea misiunii personale. În aceste zile am înțeles încă odată cât de mare este secerișul și cât de puțini sunt lucrătorii!” (Teofil Brânzan, pastor)

”Este încântător să vezi elevi, profesori, angajați ai altor instituții privind cu atâta atenție la mesajul prezentat prin seminarii, dar și interesul acestora pentru cărțile de sănătate și cele spirituale” (Ionuc Pop, pastor)

”Pentru mine zilele petrecute în proiectul Pastor Valdenz au fost debutul unei experiențe unice până acum: prezentarea de seminare în școli. Ceea ce s-a întâmplat la Timișoara mi-a demonstrat că liceenii sunt mult mai plăcut de abordat decât mi-am imaginat vreodată.” (Claudiu Gâșman, pastor asistent)

”Au fost zile minunate pentru care îi multumim lui Dumnezeu” (Costel Trandafir, pastor)

”Proiectul Pastor Valdenz a fost pentru mine ca o oază de experiențe pozitive. Colportorii si lucrarea lor sunt o adevarată binecuvintare în biserică” (Cristian Toma, pastor)

”Ca să ajungi la persoanele sincere, trebuie să înfrunți indiferența, răceala, și chiar antipatia celorlalți. În fața respingerii ești tentat să renunți. Dar la sfîrșitul zilelor petrecute la program am fost convins că merită să mergi mai departe” (Lucian Suciu, pastor)

”Deși sunt parcă prea mulți cei ce refuză cărțile ce conțin solia noastră, există încă inimi care nu s-au cimentat în secularism și necredință. Aceste inimi fac să merite toată osteneala și te ajută să învingi toate dezamăgirile”. (Dănuț Obăgeanu, pastor)

”Am descoperit că oferta care îmbină Cuvântul scris cu măsurătorile medicale deschide mai multe uși și inimi decât cele două separat” (Gabriel Dragoș, pastor)

”Zilele petrecute la Timişoara, ţinând seminarii şi vânzând, carte au reconfirmat faptul că toţi avem nevoie de altceva – noi de misiune şi ei de Isus Hristos”. (Paul Balaban, pastor asistent)

”Pentru mine, aceste două săptămâni, reprezintă momentul în care Dumnezeu a început să-mi răspundă la multe dintre rugăciuni, doar pentru că „m-am aşezat pe terenul” lui Dumnezeu”. (Adrian Iorgulescu, pastor stagiar)

”Experiențele din această perioadă ne-au arătat că sunt persoane care așteaptă să ajungă și la ei cineva pentru a-și împărtăși nedumeririle, întrebările și așteptările în domeniu spiritual”. (Vinicius Ivașco, pastor stagiar)

”Proiectul Pastor Valdenz de la Timișoara mi-a confirmat convingerea cu privire la necesitatea conlucrării unite a departamentelor în cadrul lucrării de răspândire a Evangheliei” (Mihai Goran, director programe colportaj Uniune)

”Apreciez tonul hotărât și entuziast venit din partea conducerii Conferinței Banat, precum și efortul și bunăvoința tuturor pastorilor implicați”. (Teodora Goran, director misiunea femeii Uniune, colportor)

”Acest proiect a demonstrat că biserica are soluție pentru criza socială din jurul nostru” (Avram Ardelean, prim colportor Conferința Banat)

”Chiar acolo unde ne așteptam cel mai puțin, la bar, în cazino sau la pariurile sportive, găseam foame și sete dupa Cuvant” (Laura Vațe, prim colportor București)

”Am fost impresionată de receptivitatea copiilor de la colegiile în care am lucrat” ( Sânzâiana Constantin, prim colportor Oltenia)

”M-a impresionat mai ales reacția unora dintre pastori, care au dat un nou suflu imaginii lucrării cu cărți în comunități” (Liliana Sucitu, colportor)

”Pentru mine a fost o experiență motivatoare. Am învâțat cât de valoroasă este această metodă de misiune” (Dan Păuna, colportor)

”Vreau să cred că timpul petrecut aici, la Timișoara, mă va ajuta să iau decizii înțelepte și să mă implic sută la sută în lucrarea de colportaj” (Adela Păuna, misionar)

”Cineva spunea că nu se mai fac minuni în ziua de astăzi. Ba da, se fac! Dar ca să le vezi trebuie să fii tu însuți implicat” (Anișoara Bordea, colportor)

”A fost frumos, pastori și colportori, mână în mână, să luptăm de aceeași parte a baricadei. Aș dori ca asemenea experiențe să fie cât mai dese” (Dănuț Brădean, colportor)

”Am cunoscut oameni extraordinari dedicați cu totul slujirii, pe de-o parte, iar pe de altă parte am cunoscut oameni însetați după cuvânt, după un zâmbet și mai ales după înțelegere” (Valentina Mihai și Claudiu Preda, misionari)

Etichete: , , , , , , , , , , ,