adventistbanat.ro

Meniu

Orășelul copiilor la Oradea

14 noiembrie 2014

Miercuri și joi, 9-10 aprilie, în perioada Școala altfel”, Asociația Profactum și Asociația Studențească AMiCUS în colaborare cu Primăria Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog-Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Crișana”, Serviciul de Ambulanță a județului Bihor, Direcția de Sănătate Publică Bihor, au organizat proiectul „Orăşelul copiilor”.

Voluntari asociațiilor Profactum si Amicus, cu experienţă în activităţile cu copiii, împreună cu voluntari din asociația „Exploratori pentru viitor” au format un cadru special sub forma unui mini-orăşel pentru copii, având reprezentate instituţiile obişnuite într-un oraş:

  • Primărie – deservită de voluntarii Amicus, care au realizat înscrierile, au oferit Diplomele și medaliile.

  • Spitalul (de fapt o ambulanță) – au prezentat copiilor măsurile de prim ajutor, ambulanță si tehnici de salvare.

  • Poliţia si Pompierii – dotați cu mașină de poliție și motocicletă, respectiv mașină de pompieri – au oferit copiilor informații importante despre siguranță si protecție.

Asociația Deportaților și Victimelor Oprimării Comuniste a prezentat situația istorică a Casei Regale a României și ideea de deportare fascistă sau comunistă. Direcția de Sănătate Publică și Agenția Antidrog au oferit pliante și sfaturi copiilor în domeniul sănătății, al igienei și pericolului reprezentat de consumul de droguri.

În total au trecut prin orășelul copiilor, în cele 2 zile, 430 de elevi si 17 dascăli. Colaborarea cu cadrele didactice şcolare au oferit un caracter inedit în înţelegerea utilităţii şi importanţei folosiri metodei de educaţie prin joc.

Organizatorii au pregătit multiple activităţi şi jocuri recreative: concursuri, trasee cu obstacole, trasee de orientare, educative (educaţie antidrog, învăţarea unor reguli de supravieţuire și autoapărare, învăţarea regulilor de prim ajutor, introducere în orientare etc.), exerciţii pentru stimularea creativităţii şi cunoaşterea de sine.

Le mulțumim tuturor instituțiilor participante pentru colaborare!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.