adventistbanat.ro

Meniu

Misiunea în marile orașe din Conferința Banat

26 februarie 2014

Aproape 40 % din populația care trăiește în cele 5 județe de pe  teritoriul Conferinței Banat locuiește în cele trei mari orașe: Timișoara, Arad, Oradea. 60 % din populație trăiește în mediul urban (în toate orașele). 60 % din membrii Conferinței Banat trăiesc în mediul rural. Aceste realități au necesitat reorientarea strategiei misionare în Conferința Banat. De un an, prinzând și tonul Conferinței Generale, am acceptat provocarea lui Dumnezeu, ”Misiune în Marile Orașe”.  Domnul ne-a binecuvântat și cu susținere financiară pentru proiecte speciale de misiune în maile orașe.

Așa se face că din toamna anului 2013 a pornit programul special misionar în: Timișoara, Arad, Oradea, Reșița, Hunedoara și Petroșani, unde vor sluji, exclusiv pentru plantare de biserici, nouă colegi pastori: Daniel Dumitriu, Adrian Iorgulescu, Ioan Stinghe, Sebastian Ghenghea, Vinicius Ivașco, Cristian Roșu, Levis Nistor, Mutnean Rezső Károly și Demeter Robert.

Din 8 septembrie 2013 și până în 10 ianuarie 2014 ei au urmat o pregătire specială pentru misiunea din orașe: seminare de misiune, conduse de Lucian Cristescu și Nelu Alexandru, la Arad; seminare de sănătate coordonate de Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia, la Săvârșin și Herghelia, cu scopul de transmitere şi certificare de competenţe privind  tehnicile de prevenţie a bolilor legate de stilul de viaţă în  comunităţile româneşti la  începutul  mileniului III; misiune cu literatură cu aplicații practice, coordonator Mihai Goran etc.

Pastorii misionari vor îmbina în activitatea lor slujirea pentru nevoile: intelectuale, spirituale, de sănătate și sociale, după modelul Mântuitorului Isus Hristos.

Sabatul din 11 ianuarie 2014, la Arad III ”Salem”, în prezența administratiei Conferinței  și a lui Daniel Seniuc de la Centrul de Medicină Herghelia, a fost unul de consacrare pentru misiune a celor nouă pastori plantatori din Conferința Banat, ocazie în care s-a accentuat rostul existenței noastre ca biserică în vremea sfârșitului – misiunea.

În sabatele care au urmat administrația conferinței s-a deplasat în cele șase localități, unde în bisericile locale, care susțin aceste proiecte misionare, au avut loc programe de consacrare a bisericilor locale și misionarilor pentru misiunea din orașe. Pastorul Mihai Maur, președintele Conferinței Banat a coordonat programele de la Arad I ”Betel” (18 ianuarie), Hunedoara (1 februarie, dimineața) și Petroșani (1 februarie după masă).

În ultimele două localități a fost prezent și pastorul Lucian Cristescu. Pastorul Pavel Memete, secretarul Conferinței Banat a coordonat programele de la Timișoara I ”Maranatha” (18 ianuarie) și Reșița (25 ianuarie). Pastorul Ionel Soponariu, trezorierul Conferinței Banat a coordonat programul de la Oradea A (18 ianuarie).

Duminică, 2 februarie, la Biserica Adventistă din Deva, a avut loc prima întâlnire a pastorilor misionari cu administrația conferinței, ocazie de prezentare a Cuvântului, rugăciune, raporte și experiențe misionare acumulate în această primă perioadă de misiune. Pastorul Lucian Cristescu a prezentat devoționalul care a fost un puternic imbold misionar.

Etichete: , , ,