adventistbanat.ro

Meniu

Misiune în Filipine (partea a doua)

22 noiembrie 2016

După încă o oră de călătorie, am ajuns pe insula Simara, unde paza de coastă fusese deja anunțată de accidentul nostru, și ne-au spus că exact în perioada în care trebuia să ajungem noi condițiile meteo erau atât de rele încât toate vapoarele care tranzitau zona au trebuit să se oprească, și dacă noi nu am fi avut accidentul și nu ne-am fi oprit la spital, probabil nu supraviețuiam din cauză că ne răsturnau valurile sau ne loveam de ceva. Cei de pe coastă nu puteau interveni, iar în ape mișună rechinii.

Pe drumurile de pe Simara timp de două săptămâni am circulat doar cu motociclete pentru că drumurile sunt prea înguste pentru mașini. Și pe această insulă lovită în noiembrie anul trecut de un taifun ne-am ocupat de construcții, dar de data aceasta la singura școală adventistă de pe insulă și la o casă. După ce am ajuns am început să facem vizite medicale. Prima pacientă a fost o femeie care nu se ridicase de pe o podea de bambus de peste un an. Nu se putea întoarce de pe o parte pe alta, mușchii îi erau atrofiați, era plină de escare. Ne-am rugat pentru ea și a primit un tratament cu vitamine pentru o lună, calmante pentru durere si echipa medicală a explicat celei care o îngrijea cum să o miște și să o maseze ca sa îi fie mai bine. Peste o săptămână, ea se putea ridica singură în poziția șezut și ajutată chiar în picioare. În afară de ea,  peste 250 de copii și adulți au beneficiat de vitamine, medicamente, consultații medicale și am susținut mai multe seminarii de sănătate.

În vizitele noastre am observat că unele familii nu aveau nici măcar ceva orez ca să-și potolească foamea. Deși nu ne-am propus de acasă să ajutăm cu mâncare, dar când am văzut persoane malnutrite, am hotărât să cumpărăm peste jumătate de tonă de orez și mai mult de 100 de kg de pește proaspăt, care au fost împărțite la mai mult de 100 de familii. Trei kilograme de orez hrăneau o familie două-trei săptămâni, iar un kilogram de pește le ajungea trei zile.

Evanghelizarea s-a ținut în cinci locații diferite. La programul pentru copii au fost prezenți peste 200 de copii și adolescenți, care au învățat cântecele, versete biblice pe de rost și lucruri minunate despre Dumnezeu. Cu unii dintre părinții lor am făcut studii biblice. La sfârșitul campaniei de evanghelizare care s-a intitulat „Misterele lui Dumnezeu”, în cadrul căreia s-au prezentat principalele doctrine și profeții biblice, s-au decis 35 de persoane pentru botez, din care au fost pregătite și botezate atunci 21 de persoane.

La întoarcere, avionul cu care trebuia să călătorim a întârziat pentru că a pierdut pur și simplu combustibilul în zbor și a trebuit să aterizeze de urgență pe un alt aeroport. Nu au descoperit nici o defecțiune și nici motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru. Pentru noi a fost un semn că există o luptă spirituală pentru acel loc, și deși suntem ținte a lui Satana, suntem ocrotiți de Dumnezeu și El este biruitor! Așa că mulțumirea și meritul sunt doar ale lui Dumnezeu pentru tot ce s-a întâmplat!

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.