adventistbanat.ro

Meniu

Masiune în marile orașe din conferința Banat

20 aprilie 2015

De un an de zile în Conferința Banat se desfășoară programul ”Misiune adventistă în marile orașe din Banat”. Acest proiect s-a născut pornind de la o realitate: 60% din populația care trăiește în conferința noastră este în mediul urban, în contrast cu aceasta, 60% din credincioșii bisericii provin din mediul rural. Așa stând lucrurile am demarat un proiect exclusiv misionar în marile orașe. Dumnezeu s-a îngrijit pentru a avea susținerea materială în cei cinci ani ai proiectului. La data aceasta avem șapte obiective misionare, în șase orașe, unde slujesc șapte misionari-plantatori: în Timișoara, Arad (2), Oradea, Reșița, Hunedoara și Petroșani.

Pregătirea pentru misiune s-a desfașurat în prima parte a perioadei și a cuprins mai multe domenii care să ajute plantatorul pentru a fi cât mai apt pentru slujirea încredințată: diferite seminare de instruire în domeniul misiunii în orașe (sănătate, expoziții de sănătate, cluburi de sănătate, activitate cu diferite categorii de persoane, evanghelizare prin literatură etc.); calificare pentru vectori de sănătate (activitate efectuată de Centrul de Sănătate Herghelia); instalarea în zona de misiune, studiu individual, pregătire personală, înțelegerea misiunii speciale la care au fost chemați plantatorii, prospectarea și cunoașterea cartierului și a zonei de misiune; alcătuirea nucleului și a grupului de suport; Sabat de consacrare pentru misiune, în prezența bisericii locale și a administrației conferinței; programe locale de consacrare pentru misiune a bisericii împreună cu plantatorii din oraș, în prezența unui administrator al conferinței.

 

Fiecare plantator a fost dotat cu aparate în domeniul sănătății și a stilului de viață, cu DVD-uri și CD-uri în domeniul sănătății, cu o bibliotecă mobilă care cuprinde cărți și reviste de sănătate, educație, familie și cărți spirituale, în limba romănă și maghiară, cu materialele de sănătate ”Idei Creative”, precum și materiale în format electronic și tipărit care să ajute pentru dezvoltare și pregărire profesională.

Activitatea misionarilor-plantatori cuprinde: alcătuirea planului de misiune pentru zona de slujire încredințată; stabilirea de contacte prin vizite  din casă în casă, cu sondaje de sănătate, etc.; păstrarea legăturii cu cei care exprimă interes, prin vizite regulate; consiliere, discuții care să descopere interesul față de cele spirituale; diferite activități pentru sprijinirea celor interesați precum: expoziții de sănătate, cluburi de sănătate pentru schimbarea stilului de viață, studii pe diferite teme de interes precum si studii spirituale, biblice; întâlniri săptămânale (în cursul săptămânii) cu grupa de suport pentru părtășie, studiu si rugăciune; prezentarea în biserica locală a experiențelor revelatoare cu scopul cunoașterii în mod concret de către biserică a  misiunii plantatorului, pentru susținerea lui, dar și pentru încurajarea membrilor bisericii la misiune; întâlniri regulate cu pastorii coordonatori din fiecare biserică care susține proiectul; întâlniri periodice cu administrația și comitetul conferinței pentru raport, sfătuire și încurajare.

Câteva mărturii ale celor care sunt pe prima linie a frontului de misiune sunt revelatoare: ”Am înţeles că Duhul lui Dumnezeu ne oferă această rară oportunitate de a fi ascultaţi de întreaga lume evanghelică din oraș şi de a fi, în acest fel, acceptaţi de ea ca o autoritate în domeniul sănătăţii” (Cristi).

”Loreta este o persoană consecventă care participă cu regularitate la întâlnirile de miercuri seara ale grupului de suport. La una din întâlniri, discutam despre cartea Degeaba cântă cucuveaua, carte pe care i-am oferit-o cadou. A citit-o și a fost foarte încântată de modul în care a fost prezentat adevărul despre starea omului în moarte mai ales că noi discutaserăm în cel puțin două ocazii despre acest subiect. Când fiecare ne dădeam cu părerea, am rămas surprins de o replică din partea ei: „Cel mai mult mi-a plăcut de familia d-lui Florea când se întâlnea și studia Biblia pentru a înțelege subiectul! Lucru pe care-l facem și noi aici!” (Levis).

”Un obicei nou, de anul acesta, este să sun fiecare contact cu ocazia zilei de naştere. Surpriza lor este mare, relaţiile noastre se îmbunătăţesc. Încetul-încetul se formează o „familie”(Karoly).

”Legat de deciziile luate: pe lângă cele care sunt legate de sănătate și stilul de viața sănătos au fost decizii luate pe plan spiritual. Dintre acestea menționez decizii pentru studiul biblic individual și pe grupe, dar și pentru studiu în vederea botezului” (Robert).

”Un bărbat care a fost luna ianuarie pentru prima dată la cabinet, a venit la biserică în primul sabat din februarie și de atunci nu a lipsit niciodată” (Nelu).

”La club doamna Ana, care vine regulat, și-a manifestat dorința de a citi Biblia, doar că are o problemă de sănătate gravă și anume, nu vede să citească. Așa că ne-am propus în grupul de suport să o ajutăm. I-am cumpărat un Mp3 player și am pus Biblia în format audio pentru a putea să o asculte. S-a bucurat enorm de mult pentru acest gest și noi de asemenea. Avem discuții frumoase despre Biblie atunci când ne întâlnim” (Sebastian).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.