adventistbanat.ro

Meniu

Interviu cu pastorul Adrian Iorgulescu

10 aprilie 2012
Adrian Iorgulescu s-a născut în data de 20 februarie 1984 la Lipova și a absolvit Liceul Forestier din Arad, specializarea Informatică. După ce doi ani a urmat Facultății de Informatică de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, se înscrie la Institutul Teologic Adventist, pe care-l absolvă în 2011 cu diplomă de master în teologie și este chemat ca stagiar în districtul Timișoara III. În același an, se căsătorește cu sora Alina.

Frate Iorgulescu, sunteți un cuvinean…

Da, m-am născut la Lipova, dar am crescut şi am locuit în satul Cuvin, ultimul dintre cei trei copii ai lui Vasile şi Rodica Iorgulescu.

Ați crescut într-o familie adventistă?

Credinţa adventă era prezentă în familia mea cu două generaţii înainte să mă nasc eu, şi mai era prezent un lucru vrednic de menţionat – un stil de viaţă ovo-lacto-vegetarian – pe care l-am moştenit de la părinţi şi încă îl păstrez. Tot ei ne-au trimis pe toți trei la grădinița și școala primară în limba maghiară în speranţa că vom învăţa o limbă străină și la ore de pian pentru a ne iniția în domeniul muzical.

Ce a însemnat biserica din Cuvin pentru copilăria dumneavoastră?

Biserica din Cuvin este o biserică bogată prin resursele umane şi financiare, un loc perfect în care să creşti fizic şi spiritual şi în care să te formezi. Biserica natală mi-a dat ocazia să mă implic în mai multe domenii unde credeam că pot fi de folos. În biserica din Cuvin am avut bucuria să fiu investit la Exploratori ca Ghid Asistent de la vârsta de 15 ani, iar la 17 ani am încheiat legământul cu Dumnezeu prin botez. Am fost instructor şi la Companioni bucurându-mă de multele binecuvântări pe care Dumnezeu le-a oferit prin acest program.

Ați fost aproape câțiva ani de domeniul informatic. Cum ați ajuns pastor?

În tot acel timp, singura mea frământare era să descopăr ce voia Dumnezeu cu viaţa mea, încotro dorea El să o apuc? Doream să Îl slujesc pe Dumnezeu, dar nu pe calea pastoraţiei. Am simțit de multe ori că Dumnezeu îmi închide ușile oportunităților până m-am înscris la Cernica.

Când ați cunoscut-o pe soția dumneavoastră?

Alina a crescut la trei străzi distanță de casa noastră. La începutul anului IV de studii a sosit momentul în care Dumnezeu mi-a deschis ochii pentru a vedea pe aceea pe care El o pregătise pentru mine. Anul trecut, ziua de 21 august, a marcat începutul vieţii noastre de familie.

Ce gânduri aveți la acest moment de început?

Atunci când mă uit la prezent şi trecut, Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă chiar şi în detaliile încurcate ale vieţii. Mă bucur că pot lucra împreună cu pastorul Marius Morar și districtul pe care îl păstoreşte şi pentru că împreună cu Alina avem ocazia să creştem relaţionând cu aceşti oameni minunaţi – din dorinţa de a le sluji lor și lui Dumnezeu. Dorim să lucrăm pentru Dumnezeu, acolo unde ne cheamă, atunci când ne cheamă!

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.