adventistbanat.ro

Meniu

Împreună pentru oameni ‒ Luminează orașul prin bine

11 decembrie 2023

Campania „Împreună pentru oameni Luminează orașul prin bine, desfășurată la Timișoara, în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie, a constituit o manifestare regională a programului național inițiat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, prin care s-au oferit servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional.

Astfel, în perioada premergătoare acțiunii medicale, între 23-26 octombrie, în mai multe școli și licee din Timișoara, pastori, studenți și membri laici din Conferința Banat au susținut seminare despre pericolele consumului de droguri, efectele negative ale tehnologiei, dezvoltare personală, bullying digital, orientare profesională, gestionarea emoțiilor etc.

Tot în această săptămână, aproximativ 50 de membri, de toate vârstele, din bisericile adventiste timișorene au răspuns cu bucurie apelului de a ajuta la pregătirea a 1.000 de pachete, din care 600 de pachete au fost destinate persoanelor defavorizate aflate în evidența Direcției de Asistență Socială Timișoara și 400 de pachete refugiaților ucraineni din Timișoara și împrejurimi, pachete ce au fost distribuite prin ADRA Banat.

Spitalul de Campanie centrul de greutate al proiectului de slujire a comunității a funcționat între 2931 octombrie la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22 și a fost deschis în prezența primarului municipiului Timișoara, dl Dominic Fritz, a directorului Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, dna Florica Chiriță, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius BrînzeuTimișoara, prof. dr. Dorel Săndesc, a medicului-șef de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, dr. Ionuț Căpraru, a președintelui Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, pastor Aurel Neațu, a directorului Departamentului de Sănătate al Bisericii Adventiste la nivel național, dr. Ana-Maria Zanfir și a președintelui Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Conferința Banat, pastor Mihai Maur.

După alocuțiunile rostite de oficialitățile prezente care au apreciat inițiativa Bisericii Adventiste și totodată pe cadrele medicale, pentru că preț de trei zile și-au mutat cabinetul de consultații în cadrul Spitalului de Campanie s-a înălțat o rugăciune prin care s-a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu, înțelepciune și pricepere pentru personalul medical în diagnosticarea și stabilirea tratamentului adecvat pentru pacienți. Apoi a urmat o conferință de presă coordonată de  directorul Departamentului de Comunicare și Relații Publice al Bisericii Adventiste din România, pastorul Dragoș Mușat și de managerul Spitalului de Campanie, conf. dr. Floare Vărcuș, la care au participat toate oficialitățile. Conferința de presă a fost urmată de vizitarea cabinetelor medicale.

În cadrul Spitalului Mobil, peste 100 de medici adventiști și neadventiști, sprijiniți de 50 de asistente medicale și studenți la medicină au oferit 2.000 de consultații gratuite la un număr de 1.600 de pacienți, în 30 de cabinete, acoperind 25 de specialități, printre care amintim: cardiologie, chirurgie, dermatologie, ecografie abdominală, eco Doppler, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicină internă, medicină generală, neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, ORL, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, stomatologie, screening mamar, urologie etc.

Pe parcursul celor trei zile ale Spitalului de Campanie, de la ora 18, grupurile muzicale Harmony, Laudes Christi și Corul AMiCUS au susținut câte un miniconcert de muzică sacră, urmat de conferințe medicale susținute de medici de prestigiu, având următoarele titluri: Poate fi prevenit cancerul? prof. dr. Negru Șerban; Hipertensiunea arterială, ucigașul tăcut ‒ şef lucrări dr. Alina Negru; Impactul tehnologiei digitale asupra creierului uman prof. dr. Voicu Tudorache.

Spitalul de Campanie a fost vizitat și de președintele Consiliului Județean Timiș, dl Alin Nica și de vicepreședintele Primăriei Timișoara, dl Cosmin Tabără, ambii având cuvinte de apreciere și admirație pentru personalul medical și organizatori.

Campania „Împreună pentru oameni Luminează orașul prin bines-a încheiat printr-o acțiune de donare de sânge, în zilele de 1-2 noiembrie, promovată și susținută de studenții AMiCUS în cadrul proiectului Picătura de viață”.

Pe durata Spitalului de Campanie, colportorii au avut amenajat un stand de cărți, iar persoanele interesate au putut să achiziționeze cărți de sănătate, educație, familie și spirituale. ​​​Pentru buna desfășurare a Spitalului de Campanie și-au adus aportul pastorii Conferinței Banat, care au asigurat fluxul pacienților fiecare la cabinetul de care era răspunzător — și au stat de vorbă cu pacienții până urmau să fie consultați. Iar în urma discuțiilor, pentru cei care au înțeles că vindecarea trupului are legătură cu Dumnezeu, Creatorul nostru, s-au înălțat rugăciuni. De asemenea, un rol esențial l-a avut personalul TESA al Conferinței, care a asigurat serviciile de secretariat, sprijinit cu entuziasm și de trei fiice ale surorilor ce lucrează la Conferință. Studenții AMiCUS au activat în cadrul protocolului, fiind cei care întâmpinau cu un zâmbet persoanele venite pentru consultații, iar la plecare le-au oferit participanților o plasă cadou cu o carte spirituală și una de sănătate.

Un gând de recunoștință și mulțumire se îndreaptă spre cei aproximativ 100 de membri (de toate vârstele, de la tineri până la cei mai în vârstă), care s-au mobilizat la apusul soarelui în Sabatul din 29 octombrie și au ajutat la dotarea cabinetelor medicale cu mobilierul și aparatura medicală necesară, iar în 31 octombrie la eliberarea acestora. De asemenea, mulțumiri și aprecieri deosebite pentru surorile din bisericile Maranatha, Betania și Speranța pentru masa de prânz delicioasă pe care au asigurat-o celor aproximativ 150 de persoane implicate zilnic în acest proiect de slujire medicală.

Pentru tot binele ce s-a realizat în aceste zile, Dumnezeu fie lăudat!

pastor, Marius Morar

Managed by Immediate UCore