adventistbanat.ro

Meniu

Gloria Dei la Arad și Timișoara

4 aprilie 2017

Corul Național al Bisericii Adventiste, Gloria Dei, a susținut două concerte în Banat în zilele de 25 și 26 martie, la Biserica Adventistă Salem, respectiv Sala Capitol din Timișoara.

Corul Gloria Dei a fost înființat la inițiativa fratelui Lucian Cristescu, partiturile au fost  alese  de Albert Codreanu și orchestrațiile au fost făcute de Marin Lodrin și Danubian Modoran. Corul a concertat pentru prima dată în iunie 2014, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. De atunci, corul este dirijat de maestrul Tiberiu Oprea, fondatorul și dirijorul Filarmonicii din Pitești. Corul este format în totalitate din membri ai bisericii, în marea majoritate profesioniști care lucrează voluntar în acest proiect. În orchestră sunt membri adventiști din filarmonici, sau studenți la Academia de Muzică, la care s-au adăugat colaboratori externi pentru instrumentele pe care nu le avem în Biserică.

Tema pieselor de la cele două concerte a fost lauda la adresa lui Dumnezeu pentru iubirea Sa, jertfa Fiului Său, harul Său, și  speranța revenirii Sale. Mulțumim bisericilor din zona Arad și Timișoara pentru implicarea exemplară pentru cazare și masă!

La  vară, în  premieră, vor avea loc concerte în afara României, în Ungaria, la Bekescsaba și Debrecen. Cantonamentul anual al corului va fi la Oradea, iar vineri, 21 iulie, va avea loc  un concert în Oradea,  sâmbătă, 22 iulie,  la Apateu (dimineața) și Bekescsaba (după-amiază), iar a doua zi la Debrecen.

Mulțumim încă odată coriștilor și instrumentiștilor din Banat care s-au implicat și care susțin acest proiect.

Pastor , coordonator slujire muzicală , Cristian Toma.

 

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.