adventistbanat.ro

Meniu

Festivalurile licuricilor

14 octombrie 2019

Biserica din Socodor, județul Arad, a fost gazda Festivalului licuricilor din Zona Nord. Programul s-a desfășurat după-amiaza, la el luând parte licurici din bisericile din Cermei, Beiuș, Sebiș, Apateu, Beliu și, desigur, Socodor. Tema aleasă, “Cartea Cărților”, a fost ilustrată de licurici prin poeziile și cântecele pregătite. După momentul de deschidere oficială și de “Bun venit!” adresat de pastorul Ioan Tolan, a urmat o povestire cu morală pentru cei mici, apoi fiecare grupă licu și-a prezentat punctul în program. Mult gustate au fost momentele interactive: concurs cu personaje biblice pentru licurici și unul cu tematică biblică pentru părinți. Cu această ocazie, s-a dat startul oficial al programului Lecturici și a fost prezentat calendarul activităților licu stabilite deja! La final, mulțumirea noastră  s-a îndreptat către părinții și instructorii prezenți și, cu multă recunoștință, către biserica-gazdă pentru calda primire și delicioasa ospitalitate!

                                Coordonatori licu&explo Zona Nord, Mihaela Zaha și Ciprian Tăutan

 

Licuricii din zona Centru au răspuns cu bucurie invitației de a veni la festival, fapt care a făcut ca cele  două ore petrecute împreună să treacă repede și frumos. Cântecele, scenetele, prezentările și versetele au reușit să ne apropie mai mult de Cuvânt și învățăturile sale.  Copiii au venit cu Bibliile personale și au fost câteva momente în care au citit împreună din ele.

Au fost prezente grupele: Rățuștele (Arad Salem), Albinuțele (Betania Timișoara), Ursuleții (Arad Micălaca) precum și licurici din Cuvin, Șofronea și Macea. Mulțumim pe această cale instructorilor și părinților acestor copii minunați pentru implicare și slujire pe tot parcursul anului!

Un moment special al programului a fost momentul învestirii ca instructor al Daianei Miclea. Ea se alătură astfel echipei de instructori devotați care și-au luat angajamentul de a-i conduce pe copii pe calea care duce spre Împărăția lui Dumnezeu!

Alături de noi a fost și Narcis Ardelean, directorul de tineret al Conferinței Banat. Acesta a prezentat un scurt mesaj pentru părinți în care îi chema  la consacrare și apropiere de Cuvântul Scripturii, astfel încât viața lor și a copiilor lor să fie o binecuvântare –  una care va continua în veșnicie.

Mulțumim gazdelor noastre, Biserica Micălaca din Arad, pentru căldura cu care ne-au primit și pentru tot ce au pregătit pentru noi!

                                                Coordonator licu&explo, Zona Centru, Ramona Andraș

 

La Caransebeș, într-o atmosfera caldă, de sărbătoare și bucurie, licuricii din zona de Sud-Est a Banatului au lăudat pe Dumnezeu, Cel care a făcut să strălucească razele Soarelui Neprihănirii peste mulțimea de suflete, prezente la această întâlnire. Cântecele, poeziile și cuvintele Scripturii rostite de pe  buzele copiilor din Țipari, Făget, Lugoj, Ohaba, Caransebeș, Reșița și Obreja, au adus la lumină personaje și întâmplări din timpurile biblice, îndreptând atenția tuturor către Cartea Cărților și Autorul ei. Evenimentul a fost marcat și de prezența domnului primar al orașului care a evocat cu bucurie un moment emoționant din copilărie, încurajând astfel copiii în citirea Bibliei. Mulțumiri părinților și instructorilor pentru implicare și dedicare, cât și gazdelor pentru deosebita ospitalitate.

                         Coordonator licu&explo, Zona Sud-Est, Adi Petrache

 

 

Etichete: , , , ,