adventistbanat.ro

Meniu

Festivalul licuricilor la Cuvin

22 noiembrie 2016

Departamentul de Tineret al Conferinţei Banat a organizat duminică, 30 octombrie, în biserica adventistă din Cuvin, Festivalul Licuricilor. Personajul biblic Noe şi apelul adresat contemporanilor săi, au fost sursa de inspiraţie pentru tema festivalului: Ultima îmbarcare! Salvează-ţi copiii!

În partea de început a întâlnirii ne-am bucurat să revedem imagini din activitățile licuricilor desfășurate pe parcursului anului 2016. Cu o participare numeroasă, mai bine de 160 de licurici şi adulţi, programul a fost unul variat, cu cântece şi poezii, versete biblice, întrebări de cultură generală, premii-surpriză atât pentru licurici cât şi pentru părinţi! Spontaneitatea licuricilor, energia şi zâmbetele lor, au creat contextul pentru o atmosferă caldă, de familie, în care prezentarea grupelor s-a împletit cu învăţătura biblică, transmisă prin scenete din viaţa lui Noe şi a societăţii din vremea lui. Licuricii şi-au arătat dărnicia, prin jucăriile aduse, la propunerea noastră, pentru a fi oferite copiilor fără posibilităţi financiare.

Momente speciale, hazlii, au fost create şi cu ajutorul mascotei, Rilă Măgărilă, un măgăruş pus pe şotii, dar mult îndrăgit de licurici. Pentru că întâlnirile frumoase nu se opresc aici, directorul de tineret, Narcis Ardelean, a prezentat calendarul activităţilor licu pentru anul 2017. La finalul festivalului, ne-am bucurat cu toţii de o hrană gustoasă, pregătită de comunitatea gazdă.

Dragi părinţi, apreciem implicarea dumneavoastră în acest program şi colaborarea cu echipa de coordonatori! Ne-am reconsacrat familiile printr-un angajament, înaintea Cerului! În Talmud, scrie: „Cel ce salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”! În acest ceas târziu al istoriei pământului, când ne pregătim pentru ultima îmbarcare, salvarea copiilor noştri să fie ţinta vieţii noastre!

 

Mihaela Zaha, coordonator licu&explo zona Nord (Arad 2 şi Bihor)

 

 

Etichete: , , ,