adventistbanat.ro

Meniu

ExpoSănătate – Timișoara

12 februarie 2013

La început de an, în perioada 25-27 ianuarie, la Casa „Adam Muller Guttembrunn” din Timișoara s-a desfășurat programul „expoziție de sănătate”, o acțiune ce este parte din inițiativa „Misiune pentru marile orașe”. Dr. Gabriel Ivănică împreună cu Biserica Adventistă de ziua a șaptea, Societatea Romană de Cardiologie, Societatea Romană de Oncologie, Consiliul Județean Timiș, Asociația ,,Casa Inimii” și Asociația ,,Onco Help” au fost principalii organizatori ai programului de sănătate denumit „Uniți în prevenirea bolilor care amenință viața”.

Participanții au avut ocazia să cunoască cele opt principii de bază pentru o viață sănătoasă (nutriție, exercițiu fizic, apă, soare, cumpătare, aer, odihnă, echilibru spiritual). De asemenea, s-au făcut următoarele măsurători: tensiune arterială, teste de glicemie și colesterol, procent de grăsime corporală, risc de boli cardiovasculare. La aceste teste s-au înscris un număr total de 325 de persoane.

În seara zilei de vineri, 25 ianuarie, Prof. Univ. Dr. Dan Gaiță, șef secție recuperare cardiovasculară, a susținut tema „Prevenirea bolilor cardiovasculare – între tradiție și știință”, iar numărul participanților la conferință a fost de 190.

Sâmbătă, 26 ianuarie, tema „Importanța prevenirii și depistării precoce a cancerului” a fost prezentată de Conf. Univ. Dr. Șerban Negru, șef catedră de oncologie. Numărul celor prezenți a depășit 270 de persoane.

În ultima seară, duminică, 27 ianuarie, Prof. Univ. Dr. Voicu Tudorache, șef secție pneumologie, a susținut tema „Fumatul, o plăcere care ucide”. Au participat la conferință 240 de persoane, iar o degustare de preparate vegetariene a încheiat seara în mod plăcut. Surorile din cele patru biserici ale orașului au pregătit pentru această ocazie diverse preparate culinare, iar cei interesați au putut beneficia de rețetele acestora.

Participanții la acest eveniment au avut ocazia de a se înscrie la diversele cluburi sau grupuri suport organizate. Astfel, clubul de bucătărie vegetariană si clubul de sănătate au înregistrat fiecare un număr de 40 de înscriși. Celelalte, grupul suport pentru renunțare la fumat, renunțare la alcool și grupul suport boli cardiovasculare și cancer au înregistrat aproximativ 25 de înscrieri.

Evenimentul a beneficiat de mediatizare prin prezența echipelor de filmare de la Speranța TV si TVR Timișoara.

Recunoștința pentru reușita acestei acțiuni se datorează în primul rând lui Dumnezeu și în al doilea rând celor peste 60 de voluntari (cadre medicale, studenți, pastori, membri laici, etc.) care au fost implicați în coordonarea si bunul mers al tuturor activităților.

 

Vinicius Ivașco & Adrian Iorgulescu, pastori stagiari

Foto: Ovidiu Morar

Etichete: , , , , , , ,