adventistbanat.ro

Meniu

Excursia de tineret a verii 2012

19 septembrie 2012

Deși grupul de participanți nu a fost numeros (au fost chiar și persoane care au uitat de ziua plecării!) ne-am bucurat de o atmosferă deosebită în fiecare zi a excursiei!

Traseul nostru a început cu vizitarea unei porțiuni a Cheilor Nerei, punctele de maximă atracție fiind cascada Văioaga și lacul Ochiul Beiului. Avem de adresat un cuvânt special de mulțumire pastorului Abel Iștoc, călăuza noastră de la Chei!

După binevenita odihnă de peste noapte, la Coronini, pe malul Dunării, a urmat momentul vizitării cu șalupele a Dunării la Cazane, un loc de un pitoresc cu adevărat deosebit! Apoi cazarea în Orșova la ”Happy Mosquito” (prietenii știu despre ce este vorba! ) Ne-am simțit atât de bine împreună încât chiar și neajunsurile de aici au fost depășite cu maturitate!

Am continuat prin a vizita muzeul Porților de Fier, am văzut la lucru turbinele și am înțeles mai bine taina electricității, am fost la Băile Herculane și ne-am pregătit de Sabat. Faleza Dunării, în Orșova, ne-a fost gazdă bună pentru deschiderea Sabatului, dar și pentru alte ocazii de întâlnire.

În Sabat ne-am bucurat să slujim în mica, dar foarte cocheta, biserică din Orșova. Suntem recunoscători pentru ospitalitatea fraților noștri de acolo și pentru hrana gustoasă pregătită pentru prânz.

Duminica a însemnat un tur de forță! Monumentele lui Brîncuși din Târgu Jiu (Masa tăcerii, Poarta sărutului, Coloana infinitului), Peștera Muierii și salina de la Râmnicu Vâlcea! A fost o zi grea, obositoare, dar a meritat! Ba încă am mai avut resurse să ieșim seara și prin Căciulata!

Sibiul ne-a demonstrate că nu a fost întâmplător capitală culturală europeană, iar Alba Iulia (cu întregul complex istoric și cu schimbarea gărzii) și salina de la Turda au pus capac unei excursii cu adevărat reușite!

Dincolo de bucuria de a fi văzut și vizitat atât de multe locuri frumoase, am putut să petrecem și ocazii în care să discutăm despre ”Roada Duhului Sfânt” pe care fiecare dintre noi, participanții, ne-o dorim vizibilă în viața noastră.

Puteți să vedeți imagini din excursie pe Facebook, la Tineret Adventist Banat!

Otilia Ardelean

Asistent director departament tineret

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.