adventistbanat.ro

Meniu

„Evanghelie fără frontiere”

11 aprilie 2013

 

Serbia

Proiectul misionar ”Evanghelie fără frontiere”, având deja o vechime de 8 ani, și constând în purtarea mesajului Evangheliei peste hotarele țării, s-a consumat și anul acesta. Într-unul dintre proiectele externe, în perioada 1-10 martie, la Lokve (Sînmihai), în Serbia, pastorul Mihai Maur a susținut o serie de prezentări biblice sub titlul ”Pe urmele pașilor Lui”. Cele 9 prezentări l-au avut în centru pe Isus, iar participanții, oaspeți și membri, au poposit seară de seară în prejma Mântuitorului, meditând la cuvintele sau faptele Sale, și adunând în suflet comori pentru eternitate. Pentru localitate, alcătuită în cea mai mare parte din etnici români, dar mai ales pentru micuța grupă adventistă ce numără doar 10 suflete, evanghelizarea a fost o adevărată sărbătoare. ”Am părăsit Serbia cu bucurie în suflet pentru toate sufletele care s-au apropiat cu iubire și solemnitate de Mântuitorul în aceste zile. Plec din Lokve și cu regretul că nu am putut sta și face mai mult pentru oamenii aceștia. Dar mărturia a fost dată iar Duhul Domnului va schimba multe vieți.” 

Cărți

Ca urmare a rugăciunii, L-am văzut pe Dumnezeu la lucru, și am avut bucuria să punem cărțile ”Destinul Planetei” şi ”Tragedia Veacurilor” în mâinile oamenilor din localitățile: Torak, Sutjeska şi Jitişte. Implicarea grupei de la Torak, persoane care cu trei-patru ani în urmă coborau în apa botezului, a fraților inimoşi şi plini de zel misionar de la Lokve, reliefează lucrarea profundă si tainică a Duhului Sfânt. Mijlocim înaintea lui Dumnezeu ca ”tetca Giugea”, o persoană la 72 ani, să coboare în apa botezului alăturându-se Bisericii rămăşiţei, dumneaei participând de mai mult timp la Biserica din Torak.

În tot acest timp Dumnezeu a pus în fața noastră oportunităţi pentru a se crea punţi de legătură cu diferite persoane în Lokve şi Alibunar, unele dintre ele participând și la evanghelizarea fratelui Mihai Maur. Am avut posibilitatea de a întâlni oameni dispusi să primească ”Tragedia Veacurilor” la Bariţe, o localitate fără prezenţă adventistă.

Dumnezeu să fie proslăvit pentru sămânța Evangheliei semănată pentru populația de limbă română din Banatul sărbesc!

 

Republica Moldova

 

În perioada 21 februarie – 2 martie 2013, în orașul Cantemir din Republica Moldova, Conferința Banat prin Departamentul Școala de Sabat și Misiunea Femeii, reprezentate de familia Stinghe Ioan și Elvira, a desfășurat programul evanghelistic ,,Speranță pentru mâine”. Deși numărul participanților nu a fost mare, în final zece persoane s-au hotărât să se pregătească pentru botez. La primele întâlniri de pregătire, în Sabatul și duminica de după evanghelizare, au venit la întâlnirea cu pastorul local unsprezece persoane.

La susținerea programului au ajutat grupuri muzicale de tineri din împrejurimi, fanfara din localitatea Ivanovca – Nouă, comunitatea locală (40 de membri) și familia prezbiterului și pastorului local.

Comunitatea locală, entuziasmată de experiența trăită, s-a unit cu alte două comunități să susțină în luna martie, cu pastorul local, un program evanghelistic în comunitatea vecină. Domnul să ne ajute să înțelegem timpul în lumina profețiilor biblice și să ne unim cu toții într-un efort continuu pentru a duce Evanghelia la toți oamenii.

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.