adventistbanat.ro

Meniu

Deac Gligor  (1924 – 2017 )

23 aprilie 2017

S-a născut pe 24 octombrie 1924 la Covăsânț, jud. Arad, în familia lui Ștefan și Persida. La vârsta de 17 ani este botezat, iar la 21 de ani este student la Institutul Biblic de la Stupini – Brașov, peste trei ani fiind chemat în lucrare, în Conferința Oltenia – Banat. Tot în același an își întemeiază propria familie alături de Maria Ardelean din Macea, căsătorie ce durează 50 de ani, până la moartea soției. Împreună au avut bucuria de a crește pe cele două fete: Emilia – Elena și Cornelia – Lidia.

Până̆ în iulie 1953 slujește ca misionar și pastor ajutor în mai multe biserici din județele Arad, Bihor și Dolj. În 11 iulie 1953 este hirotonit la Șepreuș. Între 1955 și 1956 este consilier la Conferința Oltenia – Banat, la Craiova, după care până̆ în 1975 slujește biserici din județele Arad și Timiș, printre care și Timișoara, unde a condus lucrările de construcție și amenajare a bisericii Maranatha. Din 1975 este președintele Conferinței Sibiu cu sediul la Timișoara, timp de 17 ani.

După̆ ieșirea la pensie a continuat să lucreze în Timișoara și împrejurimi. Simțul misiunii, spiritul slujirii, încrederea nezguduită de la început nu l-au părăsit niciodată̆. Fratele Gligor Deac marchează̆ pentru totdeauna viața bisericii adventiste din Timișoara și Banat.

Și-a încheiat viața mulțumitor lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut în viața sa și bucuros pentru felul cum Dumnezeu continuă sa-Și călăuzească poporul în așteptarea revenirii Sale.

A contribuit pastor Beniamin Zeiler

 

 

Etichete: , , , , , ,