adventistbanat.ro

Meniu

Criza din Ucraina

25 februarie 2022

Stimați credincioși, membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Banat, din nou istoria lumii se scrie cu sânge. Durerea, lacrimile, despărțirea și moartea sunt astăzi atât de aproape de noi încât riscăm să cădem în spaimă, în freamăt sau fel și fel de neliniști.

Există însă o variantă mai bună. Astăzi este ziua în care cuvântul Sfintei Scripturi trebuie să pătrundă în minte, pentru ca apoi să fie simțit cu putere în inimă: ”… mai bine un vecin aproape decât un frate departe.” (Proverbe 27:10) Ce faci însă când vecinul îți este și frate?

Probabil cel mai frumos răspuns este tot cel oferit de Scriptură : ”Şi eu voi cheltui prea bucuros din ale mele şi mă voi cheltui în totul şi pe mine însumi pentru  sufletele voastre.” (2 Corinteni 12:15)

Concret, invităm membrii bisericii noastre să participe activ la o strângere de fonduri care va avea loc în data de 5 martie 2022 prin casieriile bisericilor locale. Pot fi făcute donații și în contul Conferinței Banat – RO68RNCB0015049272450001 cu mențiunea ”donație pentru Ucraina”. De asemenea, dat fiind faptul că probabil nevoia cea mai mare va fi cea de cazare a celor fugiți din țara vecina, vă rugăm să fiți gata să împliniți această nevoie.

Frații pastori dețin toate informațiile necesare acestui demers. Dacă o biserică locală sau oricine altcineva dorește să plătească cazarea celor aflați în nevoie într-o pensiune sau hotel, vă rugăm să ne dați de știre. Dorim să știți că centrele pe care Conferința Banat le deține (Săvârșin și Nadăș) vor fi la dispoziție în situația în care vor exista solicitări. Nu în ultimul rând, invităm întreaga comunitate de credință să vină înaintea Domnului în post și rugăciune atât individual, cât și colectiv. Următoarele două Sabate sunt ocazii special rezervate pentru aceasta.

Transmitem împreuna noastră simțire în mod special comunităților ucrainiene aflate pe teritoriul Conferinței noastre. Vă asigurăm că suntem în permanentă legătură prin Uniunea de Conferințe cu liderii Bisericii Adventiste din Ucraina și suntem gata să investim resurse și energie în sprijinul vecinilor și fraților noștri. Chiar dacă geografic suntem puțin mai departe, inima noastră este alături de poporul ucrainean. Dumnezeu să se îndure de necazul prin care trec și să aducă pacea.

Comitetul Conferinței Banat