adventistbanat.ro

Meniu

Copil valdenz la Arad – ediția a III-a

14 martie 2017

Biroul ”Proiecte de Misiune pentru Tineri” din cadrul departamentului de tineret al Conferinței Banat, a organizat în 11 martie cel de-al treilea episod arădean al proiectului „Copil valdenz”. În acest an au participat un număr record de 71 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, alături de părinții și instructorii lor. Copiii au venit din trei biserici din Arad (”Salem”, ”Betel” și ”Agape”) dar și din bisericile din Apateu, Cuvin, Ghioroc, Mișca, Zerind, Pecica, Făget. Au participat și copii care nu provin din familii adventiste.

Întâlnirea a avut loc la biserica Agape din Arad, unde s-a desfășurat partea de închinare și instruire, dar și de raportare a experiențelor de pe teren. Mulțumim gazdelor pentru ospitalitate și pentru pregătirea mesei de prânz!

Scopul proiectului a fost acela de a-i implica pe copii într-un eveniment misionar simplu, accesibil lor: oferirea unei flori și a unei plăsuțe cadou trecătorilor din centrul Aradului (pe bulevard, între Teatru și Podgoria). Plăsuța conținea cartea misionară a anului și un pliant Sola Scriptura. În aproximativ 40 de minute, cu mult entuziasm, cele 700 de flori și plăsuțe au fost dăruite de copilași!

La eveniment a participat și Elsa Cozzi, director al departamentului Slujirea Copiilor la Diviziunea Inter-Europeană, care, auzind în toamna anului trecut de proiectele ”Copil Valdenz” derulate la noi în conferință, și-a dorit să le cunoască la fața locului! În cadrul serviciilor de închinare, ea s-a adresat copiilor, împărțind mici suveniruri care să le aducă aminte că sunt chemați să fie sare, lumină și culoare în această lume. A participat la program și sora Alina Chirileanu, director al departamentului Slujirea Copiilor la Uniunea Română.

Am învățat că implicarea copiilor în misiune este o parte importantă din educația pe care le-o dăm

 

Adelin Bortiș, biroul de misiune pentru tineri

Etichete: , , ,