adventistbanat.ro

Meniu

Cluburi de sănătate la Arad

19 decembrie 2012

În perioada 23 septembrie – 25 noiembrie 2012, în cadrul iniţiativei „Misiune pentru marile oraşe”, la Arad s-au desfăşurat cluburile de sănătate rezultate în urma Expoziţiei de sănătate. Cele 4 cluburi de sănătate şi-au propus sensibilizarea participanţilor cu privire la factorii de risc în principalele afecţiuni frecvente în zona noastră şi educarea acestora cu privire la formarea unui stil de viaţă sănătos. În sala festivă a Consiliului Judeţean Arad precum şi în incinta Bisericii Adventiste „Salem”, peste 150 de participanţi au beneficiat de această ofertă. Pe lângă o mulţime de sfaturi utile participanţii au beneficiat şi de următoarele servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale, teste de glicemie, explorări funcţionale-electrocardiograma.

Clubul de bucătărie vegetariană, coordonat de Doru Tinca şi desfăşurat la Biserica Adventistă „Salem”, s-a bucurat de un real succes, participanţii beneficiind de sfaturi, reţete culinare, şi o mulţime de degustări.

Clubul START NOU, coordonat de pastorul Ion Pop, s-a dovedit o excepţională ocazie de informare, motivare şi decizie pentru a îmbrăţişa un stil de viaţă nou şi sănătos.

Clubul de nutriţie, coordonat de dr. Horaţiu Papiu, a fost o binecuvântare pentru participanţi prin informaţiile dar şi motivaţia adusă întru schimbare de la o nutriţie dăunătoare organismului la una generatoare de sănătate şi împlinire.

Clubul de boli cardiovasculare, coordonat de dr. Gabriela Ghizăl, a fost cel mai căutat club prin numărul mare de participanţi, în cea mai mare parte suferinzi în căutarea sănătăţii pierdute.

Duminică, 26 noiembrie, în sala festivă a Consiliului Judeţean Arad a avut loc festivitatea de absolvire a cursanţilor celor patru cluburi de sănătate. Luările de cuvânt ale beneficiarilor au fost emoţionante şi generatoare de noi decizii în a continua asemenea proiecte pentru societate. Diplomele au fost înmânate celor care au absolvit integral cele 4 cluburi după cum urmează: 33 la clubul de bucătărie, 40 la clubul de boli cardiovasculare, 19 la clubul Start Nou şi 25 la clubul de nutriţie. Pe 20 ianuarie 2013 se vor deschide noile cluburi de sănătate continuând astfel misiunea medicală în Arad. Mulţumirile se îndreaptă spre Dumnezeu şi spre cei peste 30 de voluntari care au coordonat, au condus, sau au fost implicaţi în acest demers.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,