adventistbanat.ro

Meniu

Cluburi de sănătate – etapa a II-a

13 februarie 2013

Începând cu 26 ianuarie 2013 Asociația Youth and Family în colaborare cu Biserica Adventistă Renton din Statele Unite și Conferința Banat desfășoară în municipiul Arad proiectul „Cluburi de Sănătate”, etapa a II-a. La solicitarea multora dintre participanții etapei întâi, proiectul a intrat în faza a doua, continuând promovarea unui stil de viață sănătos și a profilaxiei în domenii precum controlul greutății, bolile endocrine, fitoterapie și bucătărie vegetariană. Peste 80 de persoane sunt înscrise la aceste cluburi, dintre care, peste 60 de persoane participă la toate cele patru module. Întâlnirile au loc în fiecare sâmbătă și duminică în sala de ședințe a Consiliului Județean Arad și în clădirea Bisericii Adventiste „Salem”, timp de 6 săptămâni.

 

Proiectul este susținut de cadre medicale – medici, asistente, tineri din bisericile din Arad și cele din împrejurimi. Ocazia se dovedește oportună pentru a veni în întâmpinarea oamenilor cu diferite afecțiuni și pentru a valorifica darurile în domeniul sănătății a unor membrii ai bisericii. Reacțiile au fost deosebite cu ocazia oferirii diplomelor de participare la încheierea primei etape a proiectului, moment în care numeroși participanți au luat cuvântul pentru a mulțumi organizatorilor.

În perspectivă, luăm în considerare pregătirea etapei a treia, în care ne propunem să avem și un club de spiritualitate, în armonie cu cele 8 principii New Start,  clubul „Încrederea în Dumnezeu”. Credem în necesitatea unui astfel de modul, având în vedere că participanții cunosc profilul organizatorilor, cunosc ceea ce ne propunem să realizăm și rolul important pe care spiritualitatea îl are în starea de bine a minții și a organismului.

Deși aceste întruniri s-au dovedit a fi destul de solicitante pentru lectori și voluntari, ele sunt răsplătite din plin de recunoștința arădenilor și relatările despre îmbunătățirile experimentate. Încurajăm organizarea unor astfel de activități – cluburi de sănătate – ce au ca scop sedimentarea prin experimentare a informației medicale acumulate în cadrul unei expoziții de sănătate. Acesta a fost obiectivul nostru și suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru rezultate.

 

Paul Balaban

Etichete: , , , , , , , ,