adventistbanat.ro

Meniu

Ce înseamnă a dirija un cor?

14 noiembrie 2014

Răspunsul l-au primit cei care, în perioada 28-29 martie 2014, au participat la Cursul de dirijat de la Săvîrşin. Întâlnirea a fost organizată de către pastorul Cristian Toma, responsabilul cu muzica din Conferinţa Banat. Cursurile susţinute de Mihai Bejinariu, dirijorul corului Liceului Adventist „Ştefan Demetrescu” din Bucureşti, precum şi cei câţiva elevi ai dânsului, ca „material didactic”, au fost la nivel înalt. Dincolo de aspectele tehnice, s-a vorbit şi despre pregătirea sufletească şi atitudinea dirijorului, care este un model pentru cor. Coriştii se formează în timp, iar regula de bază este disciplina. Rolul dirijorului este să conducă la sincronizare. Autoritatea lui stă în pregătire. Formația va fi mai bună cu cât dirijorul e mai bun. Iată și două provocări pentru dirijori: mândria și descurajarea. Următorii dirijori se formează prin metoda uceniciei.

În cadrul serviciului de închinare din Sabat, s-a vorbit despre muzica de închinare a evreilor de pe vremea împăratului David. Sperăm ca mai mulți dirijori activi să participe la cursul următor de dirijat, care va avea loc în perioada 3-10 august, în Tabăra de muzică din Conferința Banat.

Etichete: , , ,

Un comentariu

  • Cristian says:

    MAI AM SI PE :” ALVARO GARAVITO HAY UN REMANENTE ” . LA MIA MMM BETHEL RADIO TV PERUIO VI ADORO DIOS VI BENE DICA A TODOS !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.