adventistbanat.ro

Meniu

Camporeea Licu-Explo “Țara mea frumoasă”

14 noiembrie 2017

Duminică, 29 octombrie, licurici și exploratori, părinți și instructori, au pornit din toate colțurile Conferinței Banat într-o ieșire de o zi, prin România, țara mea frumoasă. S-au avut în atenție trei locații deosebite din județul Hunedoara: cetatea Mălăiești, rezervația de zimbri și Castelul Corvinilor. În ciuda timpului mai puțin prietenos, s-a păstrat buna dispoziție, dorința de a descoperi lucruri noi, și, mai ales, hotărârea de a ajunge la destinație. Pentru această ocazie, Departamentul de Tineret a pregătit o broșură cu informații istorice, întrebări biblice și de cultură generală, rebus, jocuri, cântece și un calendar de activități. Pentru a marca prezența în această camporee, s-a pus la dispozție și o emblemă pentru diagonală.

Un bun exemplu de credință și curaj au oferit participanții de la Oradea C și Arad Salem. Primii, au pornit de vinerea, datorită distanței mari și a numărului mare de licurici; iar în Sabat s-au bucurat de ospitalitatea bisericii din Hunedoara, unde au susținut și un program muzical. Arădenii au ieșit în evidență prin determinare, munca în echipă și participarea numeroasă!

În aceste locuri încărcate de istorie, inima participanților a vibrat la gândul unei țări mult mai frumoase, patria de sus! În deschiderea camporeei, directorul de tineret Narcis Ardelean spunea: “În timp ce te plimbi privind zimbri poți anticipa acel loc special în care fiarele, astăzi periculoase, vor fi colegii de joacă ai copiilor? Admirând Castelul Corvinilor și personalitatea lui Ioan de Hunedoara, poți construi o legătură spre “cetatea lui Dumnezeu”, unde Iisus îți pregătește un loc? Știi că Regele te așteaptă personal să îi fii alături în cetate?”

Natanael Jigău, director asociat pentru licurici

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.