adventistbanat.ro

Meniu

”Biserica viitorului” – convenția interdepartamentală a Conferinței Banat

15 noiembrie 2013

În perioada 11 – 13 octombrie, la Arad a avut loc convenția interdepartamentală a Conferinței Banat, intitulată ”Biserica viitorului”. Invitatul special al evenimentului a fost pastorul Gustavo Squarzon din Statele Unite ale Americii, iar Tematica prezentărilor din cele trei zile de program a acoperit patru zone majore de interes: Creșterea bisericii, Slujirea tinerilor, Ucenicizare și Slujirea copiilor.

Vineri, 11 octombrie, la sediul Conferinței Banat, în cadrul unei întâlniri speciale de instruire a pastorilor, s-au prezentat temele „Adevăruri despre pastorii bisericilor care cresc rapid”, „Întrebări dure cărora ar trebui să fii gata să le răspunzi”, „Ucenicie și leadership” și „Modalități de a conecta biserica și căminul”. În seara aceleiași zile, în biserica Arad ”Salem”, ne-am bucurat de un mesaj biblic simplu și cuceritor, în căutarea unei minuni, ca odinioară la Betesda!

Sâmbătă marea sală de cult a bisericii Arad ”Salem” aproape că s-a dovedit neîncăpătoare pentru liderii de tineret, prezbiterii și pastorii veniți din toate colțurile conferinței într-un număr cu adevărat impresionant. De asemenea, alți invitați de seamă ni s-au alăturat: pastorii Ioan Câmpian și Daniel Chirileanu, secretarul respectiv directorul de tineret al Uniunii de conferințe. După devoționalul susținut de pastorul Daniel Chirileanu, pastorul Gustavo Squarzon a susținut prezentările: ”Viitorul bisericii tale stă în grupul de tineri al bisericii” și ”Strategii pentru a-i câștiga pe tinerii generației următoare din biserica ta”. Din nou, serviciul de închinare a însemnat un festin biblic, tema fiind axată pe experiența lui Zacheu.

După pauza dedicată mesei de prânz, liderii de tineret s-au întâlnit cu responsabilii locali ai departamentului pentru a discuta chestiuni practice legate de activități și programe pentru anul în curs. Apoi au urmat alte două prezentări inspiratoare: ”Principalele 10 motive pentru care ne pierdem tinerii” și ”Cum să dezvoltăm o slujire eficientă a copiilor în bisericile locale”.

Duminică programul a continuat cu întâlnirea de toamnă a slujbașilor din bisericile Conferinței Banat, reunite în jurul aceleiași tematici interesante. În debutul zilei, pastorul Ioan Câmpian a condus devoționalul și a prezentat planurile de misiune și slujire din Uniunea Română pentru anul evanghelistic 2013 – 2014. Au urmat încă trei prezentări ale invitatului din Statele Unite: ”Lucruri cu care biserica se va confrunta în următorii 10 ani”, ”Reprezintă copiii o prioritate în biserica ta? Modalități prin care să afli răspunsul!” și ”Să aruncăm câteva priviri anticipative în viitorul lucrării de tineret”. Desigur,a existat și un timp alocat pentru întrebări și răspunsuri.

Cu ce rămânem la finalul unui program cu adevărat interesant? Sperăm că toți liderii prezenți – pastori, prezbiteri, diriginți de tineret, instructori la diferite categorii de vârstă, slujbași – precum și tinerii și membrii care au participat la program sau la părți ale acestuia au păstrat în inimile lor și pe lista rugăciunilor și preocupărilor lor zilnice câteva noțiuni fundamentale pentru sănătatea bisericilor și credincioșilor care se închină în ele: misiune, tineret, copii, ucenicie, creșterea Bisericii. Acum este timpul de a face un pas mai departe și a plănui și acționa concret în fiecare biserică locală pentru a pune aceste noțiuni în planuri concrete de slujire! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Materialele filmate de la program (predici și seminare, inclusive cele de la programul derulat doar cu pastorii) vă stau la dispoziție pe site-ul www.maiaproape.ro . Ele pot fi urmărite și pe youtube, pe canalul adventistbanat.

Narcis Ardelean, director dep. Tineret și Copii, conferința Banat

Etichete: , , , ,

2 comentarii

  • Raul Savitchi says:

    In perioada de 11-13 Octombrie cu aceasta ocazie am fost și eu la Salem, mi-a plăcut tot ce s-a prezentat acolo, au fost într-adevăr subiecte interesante, de aceea mi-am prezentat dorința de a primi și eu rezumatul acelor materiale prin email, dar nu s-a întâmplat nici pana astăzi. Dacă ar fi posibil sa îmi trimiteți și mie rezumatul acelor materiale, as fi foarte mulțumitor. Și doresc sa va multumesc pentru efortul pe care il faceti pentru mine de a ne trimite acest material. Domnul să fie cu dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.