adventistbanat.ro

Meniu

Interviu cu pastorul Vinicius Ivașco

11 aprilie 2012

Frate Vinicius, ce ne puteți spune despre începutul vieții dumneavoastră?

Pot afirma că Dumnezeu m-a știut încă dinainte de a apărea eu în această lume și mi-a oferit binecuvântări depline! M-am născut într-un timp și într-un spațiu aparte. M-am născut intr-o zi a anului care, în timp, a căpătat o însemnătate deosebită, 11 septembrie (1987) în Arad și am copilărit în satul Susani. Nu poate exista o copilărie mai fericită decât aceea de a trăi într-un cadru natural cât mai aproape de lucrarea Creatorului, de a te bucura de natura nealterată de mâna omului. Dar toate acestea au fost completate de prezența familiei mele. Alături de fratele și sora mea, am învățat de la părinți și bunici să-L iubim pe Dumnezeu și biserica Sa.

Deci ați crescut în biserică…

Da, la educația mea a contribuit în mod esențial și familia bisericii, care pentru un timp, s-a adunat chiar în casa noastră. Lecțiile Școlii de Sabat, activitățile de la grupele de tineri, pastorii care m-au îndrumat de-a lungul timpului au contribuit la formarea mea spirituală.

Care au fost consecințele acestor contribuții?

Ele au dus într-un final la botezul meu la vârsta de 15 ani (27 iulie 2002) si, mai apoi, după terminarea liceului, la înscrierea și admiterea la Institutul Teologic Adventist.

Dar care a fost contribuția dumneavoastră la viața bisericii copilăriei?

În biserica din Susani am avut bucuria de a-L sluji pe Dumnezeu și pe frații mei în activitățile tinerilor, în această perioadă primind investirea ca instructor pentru companioni. Ultimii ani petrecuți acasă au fost marcați de salutul „Fiți veșnic!…” „Albastru!…” și de influența bună a unui pastor (cine cunoaște salutul, înțelege) căruia doresc să îi mulțumesc.

Cum v-ați hotărât să vă îndreptați spre pastorație?

Îndemnurile de a urma cursurile Institutului Teologic au fost atât interioare, cât și exterioare, de la cei care îmi cunoșteau darurile și capacitatea. Și consider că anii petrecuți la Institut, ani frumoși, binecuvântați și folositori, au fost răsplata urmării acestor îndemnuri. Și bucuria continuă și în activitatea propriu-zisă pe care am început-o în urmă cu câteva luni.

Un alt plus e că nu v-ați întors singur în Banat…

Da, pentru anul 2008 Dumnezeu a pregătit mari surprize pentru viața mea. M-am căsătorit cu Alina, cea mai bună prietena a mea, și astfel am devenit și eu jumătate prahovean. Suntem nespus de recunoscători Domnului pentru iubirea și armonia pe care a pus-o în căminul nostru.

Unde s-a hotărât să începeți activitatea?

După absolvirea Institutului Teologic Adventist și a masterului aferent, am fost chemați să slujim în districtul Timișoara II. Alături de familia pastorului coordonator Teofil Brânzan suntem înconjurați de oameni calzi și primitori cu care ne simțim privilegiați să lucrăm și care ne oferă tot ce au mai folositor în schimbul formării noastre.

Pentru încheiere, împărtășiți-ne un gând spiritual preferat…

Aș propune pe cel din Psalmii 27:8 „Inima îmi zice din partea Ta: „Caută faţa Mea!” Şi faţa Ta, Doamne, o caut! ” Doresc ca în viața personală, în cea de familie și biserică să-L purtăm pe Dumnezeu mereu în inima noastră!

 
Vinicius Ivașco s-a născut la data de 11 septembrie 1987 la Arad, copilărind în localitatea Susani. Este licențiat în teologie pastorală adventistă și deține o diplomă de master în teologie. Împreună cu soția, Alina, lucrează în districtul Timișoara II.

Etichete: , , ,