adventistbanat.ro

Meniu

Interviu cu pastorul Daniel Daniluc

25 octombrie 2012

 InfoBanat: Frate Daniel, ce simțiți când vă uitați înapoi în viață?

Daniel Daniluc: Simt recunoștință față de Dumnezeu pentru modul în care a lucrat în viața mea. În primul rând pentru faptul că m-am născut într-o familie adventistă unde împreună cu fratele si cu sora mea l-am descoperit pe Dumnezeu prin părinții deosebiți care ne-au crescut în temere de El.

IfB: Sunteți arădean?

D.D.: Și da și nu. Primii ani de viață au fost trăiți pe minunatele plaiuri ale Maramureșului unde m-am și născut la data de 12 Iunie 1987 în Vișeul de Sus. Apoi împreuna cu familia ne-am mutat în localitatea Păuliș, județul Arad.

IfB: Ce a însemnat biserica pentru copilul Daniel?

D.D.: De mic copil biserica a reprezentat pentru mine o bucurie si o pace pe care le simt si acum oridecâte ori pășesc într-un loc de închinare și de întâlnire cu Dumnezeu.

IfB: Când ați simțit prima dată chemarea la slujire?

D.D.: Punctul culminant in dedicarea mea pentru slujire într-o oarecare măsură a fost înscrierea la fanfara din comunitatea Cuvin la vîrsta de 15 ani. Din acel moment viața mea s-a schimbat. Împreună cu un prieten drag am început să ne pregătim pentru a urma Institutul Teologic Adventist. Ce a urmat, cei cinci ani de studii, m-au făcut să înțeleg și mai mult chemarea sfântă din partea lui Dumnezeu.

IfB: Unde slujiți acum?

D.D.: După absolvirea Institutului m-am întors în Arad unde am început să slujesc ca pastor stagiar, sub coordonarea pastorului Gabriel Dragoș, în districtul Arad III, în comunitățile Șimand și Salem. Mă bucur că în acest prim an deja am trăit experiențe minunate alături de frățietatea de aici.

IfB: Spuneți-ne despre marele eveniment din această vară…

D.D.: Da, binecuvântările lui Dumnezeu nu s-au oprit, ba din contră, au culminat pe data de 5 August 2012, când pot zice că Dumnezeu m-a binecuvântat cu un minunat dar numit Simina, scumpa mea soție.

IfB: Felicitări! Vă dorim o slujire rodnică împreună! Ce gânduri aveți pentru viitor?

D.D.: Slujirea reprezintă în continuare pentru mine în mare parte un mister, dar nu și pentru Dumnezeu. Pentru următoarea perioadă voi sluji într-un district nou, într-o conferință nouă, cu oameni noi, dar pentru același Dumnezeu.

IfB: Ce le doriți credincioșilor din Conferința Banat?

D.D.: Le doresc ca ceea ce spune apostolul Pavel lui Timotei: ,,El ne-a mântuit și ne-a dat o chemare sfântă…” (2 Timotei 1:9 p.p.) să reprezinte unul dintre pilonii slujirii fiecărui credincios care este cu adevărat hotărât sa dea curs chemării făcute de Însuși Dumnezeu!

Etichete: , , , ,