adventistbanat.ro

Meniu

Interviu cu pastorul Claudiu Gâșman

23 martie 2012

InfoBanat: Frate Claudiu, bine ați venit în Conferința Banat! Cum vă simțiți după primele luni de lucrare pe meleagurile Crișanei?

Claudiu Gâșman: Îi mulțumim lui Dumnezeu că este cu noi în perioda aceasta de acomodare și sperăm să îl putem sluji cu credincioșie și devotament total. Ne bucurăm de prietenia celor pe care îi slujim și asta a făcut mai ușoară schimbarea aceasta majoră din viața noastră.

IfB: Unde ați crescut? Ce ne puteți spune despre copilăria dumneavoastră?

C.G.: Sunt prahovean. Localitatea mea natală este Izvoarele. M-am născut și am crescut într-o famile de adventiști. Cu bucurie îmi aduc aminte de momentele din copilărie în care au fost sădite în mintea mea acele lucruri valoroase ce compun bazele viețuirii creștine. Îmi amintesc foarte bine când am învățat rugăciunea Tatăl nostru, Psalmul 23, vizitele cu părinții la persoane aflate în dificultate, ș.a.m.d. Pot spune că m-am bucurat de o copilărie frumoasă, într-o zonă geografică deosebită, având activități de care îmi amintesc și azi cu drag și dor.

IfB: De ce experiențe vă aduceți aminte?

C.G.: Probabil cea mai timpurie experiență cu Dumnezeu a fost spre sfârșitul clasei a VIII-a când una dintre probele (istorie/geografie) examenului de capacitate a fost programată într-o zi de sabat. Ne-am rugat și am sperat că Dumnezeu va face o minune. Și minunea a fost că Dumnezeu nu a intervenit atunci, ci mai târziu. Nu a fost ușoară rezistența în fața profesorilor, însă cei mai greu de convins au fost colegii de clasă. Toți mă considerau nenorocit pe viață. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că lucrul acesta nu s-a întâmplat. Nu am pierdut nimic din cauza neprezentării la acea probă. Câteva luni mai târziu am susținut examenul și în toamna aceea m-am înscris la liceu.

IfB: Liceul adventist?

C.G.: Da, și aici începe o altă etapă importantă a vieții mele. Anii aceștia au fost decisivi pentru experiența mea religioasă și profesională. Eram în clasa a zecea când fratele capelan Claudiu Șerban a inițiat un proiect care pentru mine s-a dovedit cu urmări pe termen lung. Au fost organizate grupe de câte doi băieți, repartizate apoi în biserici mici din jurul Bucureștiului. Împreună cu colegul meu, Felix Mușat, am fost trimiși la biserica din Mogoșoaia, care la momentul acela număra mai puțin de 10 membri. Acolo am predicat pentru prima oară. Vă pot spune doar că predica a fost mult mai scurtă decât mi-am programat. Dar dincolo de micile stângăcii așa s-a înfiripat în inima mea dorința de a-L sluji pe Dumnezeu ca pastor.

IfB: Și a urmat Institutul Teologic…

C.G.: Da, am fost în ultima generație de studenți care au făcut un an de practică înaintea celor patru ani de studii. Un alt aspect ce nu poate fi omis este acela că în această perioadă am cunoscut-o pe Ela, cea care avea să îmi devină soție înaintea ultimului an de școală.

IfB: Care a fost primul district pe care l-ați păstorit?

C.G.: De la 1 septembrie 2008 am început activitatea în districtul Movila Banului, județul Buzău. Acolo am slujit trei ani, un timp binecuvântat de Dumnezeu cu experiențe diverse, ce au contribuit la maturizarea noastră spirituală. Tot acolo am trăit cea mai frumoasă experiență din viața mea de până acum, nașterea fetiței noastre, Maya-Luisa.

IfB: Ce așteptați de la perioada următoare?

C.G.: Cum am spus și la început sperăm să îl slujim pe Dumnezeu cu credincioșie și devotament total oriunde ne-ar chema el. Cu toate acestea sperăm ca anii călătoriei noastre pe pământul acesta să fie tot mai puțini, pentru a trăi , prin harul Său, alături de cei mântuiți în Împărăția cea veșnică.
Date biografice: Pastorul Claudiu Gâșman s-a născut la Ploiești în data de 10 octombrie 1984. În 2003 a absolvit Liceul Adventist Ștefan Demetrescu din București și a fost admis la Institutul Teologic Adventist. La absolvirea facultății, a fost angajat în districtul Movila Banului din Conferința Muntenia, unde a activat timp de trei ani, ultimul și ca pastor de tineret în județul Buzău. Începând cu luna septembrie a fost transferat în Conferința Banat fiindu-i încredințat spre păstorire districtul Măderat. Fratele Gâșman este căsătorit cu sora Ela și împreună au o fetiță de doi ani, Maya-Luisa.

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.