adventistbanat.ro

Meniu

Inima a fost dată împreună cu daru – AMiCUS Timișoara

10 ianuarie 2023

Perioada sărbătorilor e acaparată de lumini, zâmbete și cadouri. Uneori totul ne pare atât de frumos atunci, încât ne face să trăim cu falsa impresie că lucrurile presărate cu sărbătoare ajung peste tot. Adevărata sărbătoare de prea multe ori e uitată de oameni. Ne străduim să găsim și să creem lucruri și momente mai speciale pentru cei dragi și ne lăsăm prinși de agitația momentului.
“Inima a fost dată împreună cu darul” este titlul concertelor caritabile dat de studenții asociației AMiCUS Timișoara care a continuat cu ediția a treia pe data de 18 Decembrie 2022 în sala de concerte a liceului de arta “Ion Vidu”.
Corul Amicus Timișoara, condus de către dirijorul Lucian Onița, împreună cu soliștii noștrii: Daria Cernicica, Ștefan Szekely, Virginia Onița, alături se orchestra simfonica clasele a 7-a și a 8-a au cântat împreună pentru ajutorarea copiilor secției de Pediatrie de la spitalul “Louis Țurcanu”.
Sala a fost plină cu oameni diverși, prieteni invitați, cunoscuți, iar atmosfera solemnă, dar totodată și de bucurie deplină, s-a înmănunchiat perfect cu versurile de laudă aduse cu nespusă gratitudine și mulțumire sufletească. Au cântat din inimă, sensibilizând sala plină de oameni receptivi și doritori să ajute.
Proiectul are ca scop strângerea de fonduri pentru diverse asociații care au o țintă umanitară, ex. “Ridica-te si umbla!”, ”Casa de copii Orhidea”, spitalul de copii “Louis Țurcanu” etc. De asemena, realizarea unui scop comun si punerea în aplicare a mottoului AMiCUS: “Hai sa fim prieteni!”. Pe lângă ajutorarea asociațiilor de mai sus și nu numai, proiectul își propune să facă cunoscut studenților care nu fac parte din AMiCUS si oamenilor în general, scopul asociației noastre si adevăratul scop al sărbătorii. Motivul pentru care am ales perioada sărbătorilor este pentru a le reaminti oamenilor că adevăratul scop nu sunt luminile sau cadourile. Adevăratul scop e Isus. El a umplut întreg pământul de bucurie si tot cerul a cântat la nașterea Lui. Prin cântecul nostru vrem să-I aducem mulțumire și să-i facem și pe ceilalți să-L iubească așa cum am învățat noi să-L iubim. Din iubire vrem să naștem iubire.
S-au strâns 8670 de lei și 110 euro. Nu s-au cumpărat numai “pijamale pentru copii” cum era intenționat, ci mult mai mult.
Din iubire s-a născut iubire pentru a dărui, pentru copiii de la spitalul “Louis Țurcanu”, pentru AMiCUS și în primul rând pentru El.

Autor: Raynhardt Cozac