adventistbanat.ro

Meniu

Înapoi la Cuvînt

12 februarie 2013

„A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească, şi I s-a dat cartea proorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris: “Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi, şi să vestesc anul de îndurare al Domnului.” În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului, şi a şezut jos. Toţi cei ce se aflau în sinagogă, aveau privirile pironite spre El.” (Luca 4.16-19)

El, Cel care-l inspirase pe Isaia să scrie profeția din cap 61:1-3, putea reproduce din memorie, cu desăvîrșită acuratețe, mesajul pînă la ultima literă. Din respect pentru Cuvântul lui Dumnezeu însă, S-a sculat să citească. Cuvântul Întrupat a luat Scriptura și ridicat pe picioare, a citit-o! Ce exemplu grăitor pentru tine și pentru mine!

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și-a întemeiat existența pe Biblie. De-a lungul istoriei noastre am crezut în Biblie și am citit Biblia. Mai mult ca oricând, în acest ceas final al istorie, avem nevoie de Scriptură!

Cu ocazia primei zile a Comitetului de primăvară al Conferinței Generale din 17 aprilie 2012 s-a lansat proiectul ”Înviorați prin Cuvântul Lui”, proiect ce prevede citirea în fiecare zi a unui capitol din Biblie. În acea zi, președinții diviziunilor au citit Genesa 1, și tot ei vor citi Apocalipsa 22 în cadrul Sesiunii Conferinței Generale din 2015. De-a lungul celor 1171 de zile, de la Comitetul de primăvară din 17 aprilie 2012 și până la Sesiunea Conferinței Generale din 2 iulie 2015, citind un capitol pe zi și doua în timpul Sesiunii Conferinței Generale, membrii Bisericii sunt invitați să citească cele 1181 de capitol ale Bibliei.

”Înviorați prin Cuvântul Lui” poate uni întreaga Biserică în jurul Scripturii și poate schimba milioane de vieți. Ținta inițiativei este de a-I încuraja pe toți membrii Bisericii să se lase transformați de Duhul Sfânt în vreme ce, zi de zi, meditează asupra unui capitol din Biblie și se roagă.

Înțelegînd pe deplin importanța vitală a unei asemenea inițiative, Comitetul Conferinței Banat, în întâlnirea din 9 ianuarie 2013, a lansat chemarea  ca pe lângă motivarea fiecărui membru al Bisericii de a citit zilnic capitolul din Biblie, în toate întâlnirile noastre publice de Sabat, ore de rugăciune sau comitete să citim împreună capitolul desemnat pentru acea zi.  Pastorii au fost informați deja despre acest demers  și rugați să implementeze în practica liturgică a fiecărei comunități și grupe acest nobil și vital aspect. Devoționalul din Sabat dimineață nu este un timp al predicii ci al citirii Cuvântului și al rugăciunii. Doi, trei tineri, pot fi pregătiți să citească capitolul biblic iar cel desemnat să conducă devoționalul poate sublinia cel mai frumos gând al pasajului și poate îndruma asistența în direcția rugăciunii. Această inițiativă nu este o abatere de la ”vechile cărări” ci tocmai o întoarcere la ele.

Nimic nu poate înlocui experiența pe care o avem când Îl ascultăm pe Dumnezeu vorbindu-ne prin cuvântul Său.

 

 

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.