adventistbanat.ro

Meniu

Făgăduințele Celui veșnic

21 ianuarie 2014

Un nou hotar de timp se deschide privirii și vieții noastre! În față este un drum, poate labirintic și necunoscut, pentru care cel mai bine este să implorăm prezența Domnului:

Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici”. (Exodul 33:15)

Să aruncăm o scurtă privire spre ecranul cu făgăduințele Celui Veșnic pentru ca inimile să ne fie încurajate și întărite:

  1. Domnul a răspuns: Voi merge Eu însumi cu tine, și îți voi da odihnă”. (Exodul 33:14)

Ieșirea din ”Egiptul” păcatului acestei lumi blestemate este o fericită experiență plină de mari provocări. Drumul spre ”Canaan” nu este lipsit de dificultăți, o fărâmă din el ni s-a deschis din nou, întinzându-se pe parcursul următoarelor 365 de zile. Asigurarea prezenței Sale este mai mult decât încurajatoare! Într-un mediu permanent stresant, ostil, cu pericole zilnice, făgăduința ”odihnei” este gura de oxigen fără de care nu putem să trăim o viață din belșug.

  1. Domnul a zis: Iată un loc lângă Mine, vei sta pe stâncă”. (Exodul 33:21)

Siguranță, ocrotire, pace avem doar ”pe Stâncă”. Singurul loc unde ni se spune să stăm este lângă El! Când ești lângă El înveți de la El, vezi ce face El, privești la comportamentul Său, auzi ce vorbește El, adopți stilul Său de viață. Lângă El are loc un transfer de personalitate, până când gândul Său devine gândul tău!

  1. Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare”. ”Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă și-ți zic: Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!”. (Isaia 41:10.13)

Sunt atâtea motive de îngrijorare și temere, în fiecare zi! Suntem atât de mici și neputincioși în fața multor evenimente surpriză! Emanuel – Dumnezeu cu noi, este soluția salvatoare, care nu ne va dezamăgi niciodată. Dreapta Sa a repurtat deja atâtea biruințe, te poți baza pe ea, chiar nu ai nici cel mai mic motiv de teamă!

  1. Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, și flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău!”. (Isaia 43:1-3)

El mă cunoaște, pe nume! Eu am identitate, am un Tată care nu mă abandonează, ci manifestă cel mai grijuliu interes față de mine! Faptul că-I aparținem prin legământ nu ne garantează lipsa necazurilor și problemelor dificile, ci ne garantează ocrotire, manghâiere, sprijin și eliberare. Apa se poate da în lături, focul rămâne fără putere, gurile leilor se închid în prezența Lui. Este atât de important să fim ai Lui!

  1. Iată voi face ceva nou, și-i gata să se întâmple: să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase. (Isaia 43:19)

Ce vrea să facă, nou, Domnul, pentru mine și pentru tine în acest an? Ce surprize ne așteaptă? Chiar dacă trăim în locuri sterpe și de pustiu din punct de vedere spiritual, mesajul dragostei și harului Său le poate străbate, si aceasta este o minune tot atât de palpitantă și impresionantă ca trecerea Mării Roșii odinioară. Aceasta este gata să se întâmple chiar în 2014! Suntem și noi gata?

  1. Treceți, treceți pe porți! Pregătiți o cale poporului! Croiți, croiți un drum, dați pietrele la o parte! Ridicați un steag peste popoare! Iată ce vestește Domnul până la marginile pământului: Spuneți fiicei Sionului:”Iată Mântuitorul tău vine; iată plata este cu El, și răsplățile merg înaintea Lui”. (Isaia 62:10.11)

Noi ne gândim nu la prima ci la a doua venire, pentru că am fost chemați, ca popor, să fim înaintemergătorii celei de-a doua veniri. Toate piedicile trebuie înlăturate. Al treilea Ilie trebuie să-și facă apariția pentru lucrarea lui. El va fi purtătorul de stindard în această generație. Steagul reprezintă autoritatea. Într-o vreme în care autoritatea este contestată, desconsiderată, batjocorită sau înlocuită, să-i invităm pe oameni să fie credincioși autorității lui Dumnezeu. Legea și Evanghelia în întregul ei sunt insemnele autorității Sale. Este datoria noastră ca străjeri spirituali să înălțăm sus acest stindard al adevărului, pentru ca el să fie văzut și cunoscut de oricine și de pretutindeni. El va fi etalonul judecății, tot el ne vorbește și de răsplată.

  1. Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul. Ferice de cei ce îți spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieții, și să intre pe porți în cetate. Cel ce adeverește aceste lucruri, zice:„DA, EU VIN CURÂND”. Amin! VINO DOAMNE ISUSE!” (Apocalipsa 22:13.14.20)

Domnul Hristos, Creatorul tuturor lucrurilor, Începutul și Sfârșitul revelației lui Dumnezeu, Cel de care este legat tot planul salvarii, ne pune la dispoziție un nou timp de probă, anul 2014, când hainele caracterului celor biruirori prin sângele Mielului și prin cuvântul marturisirii lor să fie pregătite pentru cea mai impresionantă călătorie intergalactică. Cetatea este pregătită, porțile sunt gata să se deschidă! Făgăduința lui Dumnezeu este de nezdruncinat: a doua venire este sigură și iminentă.

”Pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău!”

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.