adventistbanat.ro

Meniu

Ellen White nu este Spiritul Profetic!

2 octombrie 2013

În urmă cu câțiva ani citeam într-o carte un argument interesant împotriva lui Ellen White și a scrierilor ei. Autorul susținea că adventiștii nu mai au azi nici un Spirit al Profeției, deoarece aceea prin care se consideră că a vorbit acest Spirit al Profeției a coborât de mult în mormânt. Iar de atunci nimeni în cadrul adventismului nu a mai fost recunoscut în această calitate. Cu alte cuvinte, profeția din Apoc. 12,17 privitoare la mărturia lui Isus nu ar avea un sens special și anume că Dumnezeu va reînvia profetismul în zilele din urmă, ci se referă în mod general la mărturia clasică a profeților și a apostolilor așternută în scris pe paginile Scripturii, pe care o au toți creștinii. Așadar, jos cu profeții contemporani!

Nu știu cât de sincer sau nu era acest argument, însă autorul nu a înțeles realitatea. Problema nu este dacă Dumnezeu vorbește printr-un profet sau mai mulți, dacă profetul este bărbat sau femeie, dacă profetul mai trăiește sau nu, ci dacă Isus a vorbit sau nu în timpurile moderne. Nu contează unealta, nu contează dacă mesajul a fost vorbit sau scris, ci contează dacă Isus a transmis sau nu în mod direct un mesaj generației de azi. Însă dacă Isus îi spune acestei biserici, Laodicea, că El este Martorul credincios, înseamnă că are într-adevăr ceva să ne transmită, iar dacă El a ales să ne vorbească, cine ar îndrăzni să-I pună mâna la gură?

Îmi dau seama că facem și noi adesea o confuzie asemănătoare cu aceea pe care o face autorul amintit atunci când spunem: sora White a spus, sora White a scris, așa zice sora White… încât unii frați de-ai noștri de alte nuanțe religioase au început să o numească Fecioara Maria a adventiștilor. Dacă credem că mesajul primit nu este de la ea, de ce să nu transmitem mesajul ca venind de la Isus, prin Spiritul Profeției, din partea lui Dumnezeu? Spiritul Profeției nu este Ellen White, ci Duhul Sfânt care a inspirat-o pe Ellen White! Cred că ea ar fi de acord cu aceasta.

Florin Orodan, director – Departamentul Spiritul Profetic, Conferința Banat

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.