adventistbanat.ro

Meniu

Concert caritabil Inima a fost dată împreună cu darul

11 mai 2023

          Sărbătorile… acea perioadă aglomerată, când lumea se tot grăbește  să adune și să facă  și, totodată, perioada din an  în care suntem cei mai uniți. De ce? Pentru că sărbătoarea  înseamnă  dragoste, pace, bucurie, speranță, credință, dăruire… miracol.  Iar acest miracol  s-a născut  într-o iesle și s-a concluzionat pe o cruce. 

           Astfel asociația studențească AMiCUS Timișoara și-a propus să ne  îndrepte din nou gândurile  spre El prin concertul caritabil    Inima a fost dată împreună cu darul  ce a ajuns, pe data de 23 aprilie 2023, la cea  de-a IV-a ediție.  Corul  asociației studențești AMiCUS Timișoara, condus de către dirijorul Lucian Onița, împreună cu soliștii  Daria Cernicica (soprană), Maria  Virginia Onița (soprană) și Diana Stan(vioară) au cântat cu drag și din drag de oameni și Dumnezeu. Pentru toți cei prezenți vestea bună a fost că adevărata sărbătoare nu se încheie niciodată. Inima a fost data împreună cu darul, iar darul e unul neprețuit.

           Într-o atmosferă solemnă, spectatorii au putut asculta  povestea Golgotei pe cele mai frumoase armonii muzicale.  De această dată, concertul a avut  ca scop strângerea de fonduri   pentru  copilașii cu autism de la Asociația Casa Faenza cu sediul în Timișoara. Suma de 2956 lei și 215 euro adunată în cadrul concertului  va aduce o mare  bucurie pe chipurile celor mici. Studenții și-au propus  să încurajeze acest bun obicei  de a le fi aproape celor care au nevoie, prezentându-le invitaților importanța serviciilor oferite copiilor diagnosticați cu astfel de tulburări. Cu ajutorul nostru, al tuturor, ei se vor simți prețuiți și își vor putea forma propriul drum. 

           Cu toate că acest concert s-a încheiat într-un mare ropot  de aplauze, proiectele asociației AMiCUS Timișoara continuă. La fel ca până acum, tinerii sunt dornici să ducă mai departe motto-ul Hai să fim prieteni!. Astfel îi veți vedea implicați în proiecte de donare de sânge precum Picătura de Viață, evenimente caritabile ce încurajează un stil de viață sănătos (Crosul Alerg pentru mama), concerte în urma cărora vor fi ajutate   diverse asociații care au o țintă umanitară ca Ridică-te și umblă!, Casa de copii Orhideea, Spitalul de copii Louis Țurcanu și nu numai.   Prin toate proiectele realizate, amicușii doresc să schimbe lumea cu pași mici, să ofere noi  șanse și să le facă oamenilor cunoscute principiile lor de viață. Puteți urmări activitatea lor pe paginile de Facebook și Instagram Amicus Timișoara. 

          Din iubire vrem să naștem  iubire! Pentru copiii din Casa Faenza,  pentru AMiCUS și, în primul rând,  pentru El. Te invităm și pe tine să fim prieteni și să dăruim! Când? La următorul proiect AMiCUS. 

  Gabriela Mich