adventistbanat.ro

Meniu

Cel mai mare păcat al creștinului adventist

21 decembrie 2012

Se întâmplă uneori să fiu întrebat de diferite persoane despre noțiunea de păcat și mai ales despre păcatul de neiertat. Oamenii se gândesc la tot felul de păcate teribile ca fiind cele mai primejdioase pentru siguranța și integritatea lor morală și spirituală.

Fără a pretinde oferirea unui răspuns (acesta este mult mai complex), vreau doar să stăm câteva clipe în liniște meditând la următoarele declarații ale teologului scoțian Peter Taylor Forsythe: ”Cel mai teribil păcat al creștinului este lipsa rugăciunii!”; ”Rugăciunea este pentru religie ceea ce este cercetarea pentru știință!”

În această perioadă a anului plină de evenimente cu puternică încărcătură spirituală – săptămâna de rugăciune, Sfânta Cină – cred că avem nevoie să ne autoevaluăm serios în privința vieții de rugăciune pe care o întreținem în propria trăire, în familie și în bisericile noastre. Rugăciunea, ”respirația sufletului”, este condiția esențială a unei relații temeinice cu Isus, într-un creștinism autentic și împlinitor.

Pastor Narcis Ardelean

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.