adventistbanat.ro

Meniu

Cartea anului – Hristos, Lumina Lumii

20 februarie 2015

Pentru perioada următoare, cartea care alături de Biblie are menirea de a-L aduce aproape de inima noastră pe Mântuitorul Isus Hristos, este clasicul devoţional şi comentariu al Evagheliilor,  Hristos,Lumina lumii. Această carte deja s-a dovedit a fi o sursă de inspiraţie şi lumină pentru cititorii din întreaga lume, fiind tradusă în peste 60 de limbi şi răspândită în milioane de exemplare. Tema care domină sutele de pagini ale acestei cărţi este cunoaşterea lui Dumnezeu; persoana prin care Dumnezeu ni se descoperă este Isus Hristos, iar „a-L cunoaşte pe  Dumnezeu înseamnă a-L iubi” (HLL p. 15). Găsim în această carte biografia lui Isus Hristos, cel mai mare lider spiritual al omeniri, Omul Model, Fiul lui Dumnezeu şi Mântuitorul lumii. Cartea prezintă viaţa lui Hristos ce cuprinde întreaga eternitate, din veşnicie în veşnicie, în contextul marii lupte dintre bine şi rău, dintre Hristos şi Satana.

Cartea nu prezintă doar scenele din viaţa lui Isus în cele mai mici detalii, ci ne şi ajută să ne familiarizăm cu ele atât de mult, încât parcă suntem prezenti împreună cu toţi martorii oculari, şi explică semnificaţia spirituală profundă a acestora. Spiritualitatea pe care o cuprinde este tocmai nevoia profundă a sufletelor noastre. Frumuseţea ei literară, limbajul îngrijit şi stilul provin tocmai din preocuparea pe care a avut-o autoarea cărţii, Ellen White, pentru acest subiect. Era tema ei preferată, aşa cum mărturiseşte în cartea Solii alese (p. 97): „Singura mea temă, atât la amvon, cât şi în particular, în vorbire şi în scrieri, este viaţa lui Hristos”. Acesta este principalul motiv pentru care povesteşte despre Isus Hristos într-un mod atât de viu şi familial. Este considerată de mulţi o adevărată capodoperă literară şi spirituală. Acesta este scopul pentru care suntem chemaţi să citim sau să recitim această carte.

O carte pentru fiecare cămin

Atunci când Ellen White vorbea despre acest proiect şi lucra pentru realizarea lui, nu avea în vedere în primul rând pe membrii Bisericii. Cartea aceasta, împreună cu alte patru cărţi, face parte din ceea ce numim colecţia “conflictul veacurilor” iar dorinţa autorului este exprimată în aceste cuvinte: „Lui Dumnezeu îi face plăcere să vadă cartea Hristos, Lumina lumii în fiecare cămin. În această carte se găseşte lumina pe care El a revărsat-o asupra acestei lumi.”

Decizia comitetului Uniunii Române este ca această carte să devină cartea misionară a anului. A fost pregătită o formă restrânsă cu cele mai importante capitole din viaţa Mântuitorului pentru a fi răspândită în întreaga ţară şi pentru a ajunge în cât mai multe case cu titlul – Dumnezeu cu noi. Se lucrează la o variantă ilustrată care va fi tipărită în prima parte a anului viitor. Aceasta va păstra sensul titlului din limba engleză bazat pe textul din Hagai 2:7 – Cel Aşteptat de Veacuri.

 

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.