Cea mai mare provocare!

Conferinta Banat 2 octombrie 2013

Atunci când un om mai are doar câteva cuvinte de spus, îşi alege subiectul şi cuvintele foarte atent, evitând trivialităţile şi împărtăşind doar cel mai urgent mesaj pe care vrea ca alţii să şi-l amintească. În această lumină, ultimele cuvinte ale lui Isus pentru noi ar trebui să aibă o semnificaţie specială. El ar fi putut să spună ucenicilor Săi: „Faceţi fapte bune, mergeţi la biserică în fiecare Sabat, şi feriți-vă de probleme, până la venirea Mea!”

,,Dacă sunteți obosiți, stați acasă.”Aceste cuvinte ar însuma ideea pe care cei mai mulţi creştini par să o aibă despre scopul lor în viaţă. Însă, în loc să ne încurajeze la astfel de eforturi, Isus ne-a provocat la a „escalada înălţimile”. În Matei 28:18-20; Luca 24:45-47; Fapte 1:8 Isus ne-a dat porunci referitoare la trimitere. Nu la a merge înapoi, ci la a merge înainte! Nu vă opriţi până când toată lumea nu va şti despre Hristos!

A duce Evanghelia în lume nu este un concept nou. Câştigarea altor naţiuni era frecvent menţionată în Vechiul Testament (Geneza 22:18, 1 Împăraţi 8:41-43, Psalmul 72:8-11;87, Isaia 2:3; 45:14, 22-25; 49:23; 54:1-3; 60:1-3; 65:1; Mal. 1:11).

1. Unde anume trebuie să duc Evanghelia?

Provocarea lui Hristos pentru noi a fost specifică: „să faceţi ucenici din toate neamurile!”, „Evanghelia va fi propovăduită în Numele Lui în toate naţiunile.” „până la marginile pământului!”

2. De ce eu?

În primul rând, pentru a urma exemplul lui Isus, Păstorul cel bun (Luca 15:3-7), care a fost gata să lase 99 de oi în siguranţă pentru a se duce după una singură care era în primejdie. Tendinţa noastră este aceea de a lăsa ca nevoile celor 99 să ne consume timpul, aşa încât uităm de oaia cea pierdută.

Al doilea motiv este bucuria de a împărtăşi vestea cea bună. Care este cel mai măreţ lucru pe care l-aţi putea împărtăşi cu cineva? Împărtăşeşte cu prietenul tău noua ta achiziţie muzicală pe CD, şi îl vei bucura pentru toată săptămâna. Du-l la Isus, şi va fi recunoscător pentru toată eternitatea. Nimic nu întrece împlinirea pe care o aduce faptul de a şti că eforturile voastre au ajutat la aducerea unei persoane pierdute la Isus.

În al treilea rând, transmiterea Evangheliei înseamnă ascultare faţă de porunca lui Isus. Nu toţi suntem predicatori buni sau traducători de Biblie. Însă Dumnezeu ne-a dat tuturor daruri şi talente pe care trebuie să le punem în practică pentru provocarea cea mare

3. Ce pot face eu?

Roagă-te! „Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.” (Matei 9:37-38)

Dăruieşte!

Mergi în „Ierusalim”! Sunt multe oportunităţi de a merge în afara pereţilor bisericii şi de a atinge cu Evanghelia pe cei din propriul tău oraş.

Mergi în „Iudea şi Samaria”! Unii trec peste barierele culturale pentru a ajunge la conaționalii lor, cum ar fi lucrarea studenților creștini pentru colegii lor. Biserica trebuie să atingă Iudea şi Samaria în acelaşi timp în care slujim şi în Ierusalim.

Mergi până la marginile pământului! 90% dintre lucrătorii creştini lucrează cu 10% din populaţia lumii. Aceasta lasă cam 10% dintre lucrătorii creştini să lucreze cu 90% din populaţia lumii. În Statele Unite este un lucrător creştin pentru fiecare 200 de oameni. În India este un lucrător pentru fiecare 2.000 de oameni. În Nigeria este un lucrător pentru fiecare 2.000.000 de oameni.Mai mult de un miliard de oameni din lume nu numai că nu au auzit niciodată Evanghelia, însă nu au nici măcar o biserică pe aproape care să le spună despre Hristos.

4. Vrea oare Dumnezeu ca eu să merg…?

Ca să știi răspunsul la această întrebare, roagă-te pentru călăuzirea lui Dumnezeu (Iac. 1:5). Apoi produ roadă acolo unde eşti acum (1 Petru 4:10-11) și caută un sfat înţelept (Proverbe 15:22) de la părinţi, lideri de biserică, şi prieteni creştini. Ascultă și de inima ta (Psalmul 37:4) dar nu doar de ea! Fii înțelept și în ceea ce priveşte misiunea (Prov.8:10,11,17) Mergi acolo unde poţi să ai cel mai mare impact cu darurile tale speciale!

Misionarul C. T. Studd spunea: „Unii vor să trăiască în sunetul unui clopot de biserică. Eu vreau să conduc o echipă de salvare pe teritoriul iadului.”

 Fie ca Dumnezeu să ne folosească pentru a împlini Marea Trimitere în generaţia noastră!

Gabriel Dragoș, pastor

Articole recomandate