adventistbanat.ro

Meniu

„Ferice de cei împăciuitori…”

26 iunie 2014

La începutul acestui an, ascultam la postul de radio BBC gândul zilei prezentat de un preot anglican. El se întreba care erau așteptările celor care începeau în urmă cu un secol istoricul an 1914. Optimismul izvorât din progresele științifice și tehnologice în scurt timp urma să fie înăbușit de ororile Marelui Război. Ce părea normal și stabil era de fapt foarte fragil.

Trăind într-o țară care se află la câteva sute de kilometri de noul focar de tensiune din Ucraina, ar trebui să ne facem timp să medităm la concepte cum sunt războiul și pacea, siguranța și fragilitatea, libertatea și oprimarea. Și, așa cum spunea vorbitorul de la radio, să ne întrebăm dacă pacea se întâmplă sau trebuie creată? Prin acțiunile și atitudinile noastre de fiecare zi putem fi aducători de pace, speranță și libertate.

„… căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu”

Etichete: , , ,

Un comentariu

  • Cristian says:

    Ferice de cei impaciuitori.. Candva ucenicii lui Isus se certau pe ,, drum ” care dintre ei sa fie mai mare ? Vezi Luca 22 ; 24 . Nu cunosteau sfatul intelept de la fratele lor Iosif , vezi Geneza 45 ; 24 ,, sa nu va certati pe ,, drum ” .Psalmistul , in Evrei etc sta scris : Urmariti pacea , sfintirea fsra de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu . Isus a mai adaugat un alt sfat intelept , vezi Matei 10 ; 7 ,, si pe ,, drum ” propovaduiti , sa ziceti ,, Imparatia Cerurilor este aproape .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *